Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Μύκονος: Μία βδομάδα μετά αντλούν τα καύσιμα από το βυθισμένο τουρκικό πλοίο

Εξειδικευμένα στελέχη εταιρειών ρυμούλκησης χαρακτηρίζουν την όλη επιχείρηση αρκετά δύσκολη καθώς στο σημείο υπάρχουν απότομα βράχια και η θαλάσσια περιοχή επηρεάζεται συχνά από δυσμενείς καιρικές συνθήκες


Σε απάντληση των 200 τόνων καυσίμων από τις δεξαμενές του φορτηγού πλοίου YUSUF CEPNIOGLU, με σημαία Τουρκίας, που έχει προσαράξει φορτωμένο με κοντέινερ από τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 07/03, στα βόρεια των ακτών της Μυκόνου αναμένεται να προχωρήσει τις επόμενες ώρες το ειδικά διαμορφωμένο πλοίο «ΑΙΓΙΣ 1».


Σύμφωνα με πληροφορίες του Αθηναϊκού Πρακτορείου Ειδήσεων, η όλη επιχείρηση απάντλησης των πετρελαιοειδών παρακολουθείτο επί 24ωρου βάσεως από κλιμάκιο του Λιμενικού Σώματος από το υπουργείο Ναυτιλίας, εξειδικευμένο σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος.

Στη θαλάσσια περιοχή όπου βρίσκεται το τουρκικό πλοίο έχουν τοποθετηθεί πλωτά φράγματα σε δύο σειρές ενώ αναμένεται να γίνει και περισυλλογή οποιωνδήποτε απορριμμάτων έχουν ξεφύγει από το προσαραγμένο πλοίο λόγω της έντονης θαλασσοταραχής των προηγουμένων ημερών.

Το πλοίο «ΑΙΓΙΣ 1» έχει αποθηκευτική ικανότητα πετρελαιοειδών καταλοίπων, 500 κυβικά μέτρα, διαθέτει φορητούς ελαιοσυλλέκτες για την περισυλλογή πετρελαιοειδών και πάνω από 1000 μέτρα πλωτά φράγματα ανοιχτής θαλάσσης.

Παράλληλα το πλοίο έχει την δυνατότητα μεταφοράς φορτίων επί του κυρίου καταστρώματος σε μια επιφάνεια 260 τετραγωνικών μέτρων.

Αφού ολοκληρωθεί η απάντληση των πετρελαιοειδών αναμένεται να υπάρξει σχέδιο απομάκρυνσης των κοντέινερ και στη συνέχεια του πλοίου.

Εξειδικευμένα στελέχη εταιρειών ρυμούλκησης χαρακτηρίζουν την όλη επιχείρηση αρκετά δύσκολη καθώς στο σημείο υπάρχουν απότομα βράχια και η θαλάσσια περιοχή επηρεάζεται συχνά από δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

To YUSUF CEPNIOGLU, με 14 άτομα πλήρωμα και φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...