Δευτέρα 10 Μαρτίου 2014

200 τόνοι καύσιμα στις δεξαμενές του πλοίου που προσάραξε στη Μύκονο (3 VIDEOS)

Προσπάθειες να αποφευχθεί η οικολογική καταστροφή - Στο σημείο κλιμάκιο του υπουργείου Ναυτιλίας εξειδικευμένο σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος - Περιορισμένης έκτασης η ρύπανση μέχρι στιγμής - Η πλοιοκτήτρια εταιρεία εξετάζει αν τα κοντέινερ περιείχαν επικίνδυνα υλικά


Οι προσπάθειες αποκόλλησης του τουρκικού πλοίου μεταφοράς κοντέινερ που προσάραξε τα ξημερώματα του Σαββάτου σε βραχώδη ακτή της Μυκόνου απέβησαν άκαρπες και το «Yusuf Cepnioglu» παραμένει μισοβυθισμένο, τη στιγμή που εντείνονται οι προσπάθειες να μηδενιστούν οι πιθανότητες περιβαλλοντικής μόλυνσης.


Το πλοίο έχει περίπου 200 τόνους καύσιμα στις δεξαμενές του και από χθες, έχει μεταβεί στη Μύκονο κλιμάκιο του λιμενικού σώματος από το υπουργείο Ναυτιλίας, εξειδικευμένο σε θέματα προστασίας θαλάσσιου περιβάλλοντος, προκειμένου να συνδράμει το έργο της οικείας Λιμενικής Αρχής, η οποία έχει ενισχυθεί με μέσα και υλικά απορρύπανσης για την περίπτωση που απαιτηθεί η χρήση τους.

Στη θαλάσσια περιοχή εξακολουθούν να επικρατούν κακές καιρικές συνθήκες με ισχυρούς ανέμους, ενώ σύμφωνα με το Λιμενικό η κατάσταση του πλοίου παραμένει χωρίς σημαντική μεταβολή και μέχρι στιγμής παρατηρείται περιορισμένης έκτασης ρύπανση, εγκλωβισμένη μεταξύ του πλοίου και της βραχώδους ακτής.

Επίσης, λόγω των ισχυρών ανέμων, μικρός αριθμός εμπορευματοκιβωτίων έχει αποσπαστεί από το φορτίο του πλοίου. Η πλοιοκτήτρια εταιρεία έχει ήδη αναθέσει τις ενέργειες ναυαγιαίρεσης και προστασίας του θαλάσσιου περιβάλλοντος σε εξειδικευμένη εταιρεία, πλωτά μέσα της οποίας με κατάλληλο εξοπλισμό, έχουν ήδη από χθες καταπλεύσει στην περιοχή. Παράλληλα ζήτησε αναλυτικά το περιεχόμενο που μεταφέρουν τα 204 κοντέινερ, προκειμένου να διαπιστωθεί αν υπάρχουν μέσα σε αυτά επικίνδυνα φορτία.

Το πλήρωμα του πλοίου 14 Τούρκοι υπήκοοι παρελήφθησαν από πλωτό σκάφος του λιμενικού και μεταφέρθηκαν στη Μύκονο όπου διενεργείται προανάκριση.

To πλοίο, που ήταν φορτωμένο με 204 κοντέινερ, είχε αναχωρήσει από τη Σμύρνη με προορισμό την Τυνησία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...