Σάββατο 8 Φεβρουαρίου 2014

Καταργούν και τις Αστυνομικές Διευθύνσεις στα Δωδεκάνησα

Mετά την κατάργηση της εποπτείας των Υποδιευθύνσεων Ασφαλείας Ρόδου και Κω, αποφάσισαν να καταργήσουν και τις δυο αστυνομικές διευθύνσεις που υπάρχουν στα Δωδεκάνησα


Οι νέες ρυθμίσεις, περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο που κατέθεσε το Υπουργείο και όπως επισημαίνεται εντάσσονται στο νέο επιχειρησιακό και ευέλικτο σχέδιο για την καλύτερη λειτουργία της Ελληνικής Αστυνομίας.

Επί της ουσίας, καταργούνται οι δύο αστυνομικές διευθύνσεις σε Ρόδο και Κω αντίστοιχα και διατηρείται η περιφερειακή αστυνομική διεύθυνση στην έδρα της Περιφέρειας ή ακόμα και την Κρήτη!

Με την νέα αυτή δομή που επιχειρείται, εκτιμάται ότι θα μειωθεί ο αριθμός των επιτελικών στελεχών και ότι οι κατά τόπους νομοί, θα εποπτεύονται από ανώτερο αξιωματικό ο οποίος όμως θα «παρίσταται» απλά σε κάθε νομό χωρίς να έχει την δομή της υπηρεσίας και του επιτελείου του, κάτι που επιχειρησιακά τουλάχιστον κρίνεται αναγκαίο και επιβεβλημένο.

Η κατάργηση αυτού του μέτρου, καταργεί στην πράξη έναν θεσμό που είχε καθιερωθεί από το 1947 με την ενσωμάτωση του νομού μας στην υπόλοιπη Ελλάδα, ενώ συρρικνώνει επιχειρησιακά και δυο από τις πιο μάχιμες αστυνομικές διευθύνσεις της χώρας μας, το προσωπικό και τα στελέχη των οποίων, μάχονται εδώ και χρόνια να μπορέσουν να ανταπεξέλθουν στα καθήκοντά τους.

Σημειώνεται ότι η κατάργηση αυτή, των αστυνομικών διευθύνσεων, δεν αφορά μόνο τη Ρόδο και την Κω, αλλά και πολλές άλλες αστυνομικές διευθύνσεις σε όλη τη χώρα.

Πηγή: Ροδιακή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...