Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

Ανασύρθηκαν οι σοροί τεσσάρων μεταναστών από το ναυάγιο στο Φαρμακονήσι

Σε βάθος 73 μέτρων κοντά στο Φαρμακονήσι εντοπίστηκε το τουρκικό σκάφος που βυθίστηκε παρασύροντας μαζί του μετανάστες που προσπαθούσαν να φτάσουν σε ευρωπαϊκό έδαφος. 


Από το ναυάγιο ανασύρθηκαν οι σωροί τεσσάρων αγνοουμένων, δύο ενηλίκων  και δύο παιδιών.


Όπως έγινε γνωστό από το Λιμενικό,  το ναυάγιο εντοπίστηκε την  Πέμπτη από το πλήρωμα του υδρογραφικού - ωκεανογραφικού πλοίου «Στράβων» του Πολεμικού Ναυτικού και το πρωί της Παρασκευής υπό την επίβλεψη της αρμόδιας Ανακρίτριας, κλιμάκιο της Ομάδας Ειδικών Καταδύσεων της Μονάδας Υποβρυχίων Αποστολών του Λιμενικού Σώματος, επιχείρησε διπλή κατάδυση στο σημείο με χρήση μειγμάτων αερίων.

Εκεί εντόπισε αρχικά εντός μικρού χώρου ενδιαίτησης τις σορούς τεσσάρων αγνοουμένων (ένας άνδρας, μια γυναίκα, ένα αγόρι και ένα κορίτσι).

Εντός του ιδίου χώρου, σύμφωνα με την ίδια πηγή, εντοπίστηκαν και άλλες σοροί, οι οποίες όμως λόγω των περιορισμένων διαστάσεων της καμπίνας του σκάφους, του μικρού χρόνου διάρκειας των συγκεκριμένων καταδύσεων καθώς και της επικινδυνότητας της συγκεκριμένης επιχείρησης, δεν κατέστη εφικτό να ανασυρθούν.

Το Λιμενικό αναφέρει ότι  «λόγω των προαναφερόμενων αιτιών και σε συνεργασία με την αρμόδια ανακρίτρια το όλο εγχείρημα θα επανεκτιμηθεί, προκειμένου σταθμιστούν οι περαιτέρω ενέργειες ολοκλήρωσης της επιχείρησης».

Παράλληλα με εντολή της ανακρίτριας οι τέσσερις σοροί πρόκειται να μεταφερθούν με σκάφος του Λιμενικού στη Ρόδο για διενέργεια νεκροψίας-νεκροτομής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...