Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2014

Κω: Συγκλονίζει η περιπέτεια της 24χρονης Παναγιώτας

Η 24χρονη Παναγιώτα Ράπο, η οποία ζει στην Κω από 2 ετών και κατάγεται από την Αλβανία, πάσχει από μια σπάνια πάθηση που αναπτύσσει καρκινογόνα αιμαγγειώματα στα μάτια.


Η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κληρονομική και η νεαρή έχασε από την ίδια αρρώστια -με μετάσταση του καρκίνου στα νεφρά- τον πατέρα της πριν από 4 χρόνια.

Η προσωπική περιπέτεια της ξεκίνησε σε ηλικία 6 ετών, οπότε άρχισε να μπαινοβγαίνει στα Νοσοκομεία (Πάτρα, Αθήνα, για διάφορες εξετάσεις και μικροεπεμβάσεις). Το 2011 έκανε επέμβαση στον εγκέφαλο σε εξειδικευμένο ιατρικό κέντρο στο Χαλάνδρι, για αφαίρεση αιμαγγειωμάτων και χρειάστηκε να μείνει σε καταστολή για δύο μήνες. Η επέμβαση κόστισε 11.500 ευρώ, την οποία κάλυψε το ΙΚΑ ως ασφαλιστικός της φορέας (η Παναγιώτα λαμβάνει σύνταξη αναπηρίας 200 ευρώ/μήνα).


Μέχρι πρότινος το ΙΚΑ κάλυπτε επίσης τα έξοδα διάφορων επεμβάσεων -γύρω στις 30 συνολικά- που χρειάστηκε να κάνει επίσης σε εξειδικευμένο Ιατρικό κέντρο (με Έλληνα γιατρό) στη Λωζάννη της Ελβετίας.

Το πρόβλημα πλέον εστιάζεται στο γεγονός ότι εδώ και 8 μήνες, το συγκεκριμένο νοσοκομείο της Ελβετίας δεν αναγνωρίζει την ασφαλιστική κάλυψη από το ΙΚΑ κι έτσι η Παναγιώτα θα πρέπει να βρει άμεσα το ποσό των 30.000 ευρώ που χρειάζεται για μια αναγκαία επέμβαση αποκατάστασης στο αριστερό μάτι της (το οποίο έχει ήδη χάσει), προκειμένου να αποφευχθεί συνολική βλάβη και στο δεξί μάτι (από το οποίο βλέπει μόνο κατά 20% εξαιτίας της μετάστασης αιμαγγειωμάτων και σε αυτό).

Η ίδια μίλησε για την προσωπική της περιπέτεια και την αναγκαιότητα αυτής της επέμβασης αφαίρεσης της «μπίλιας», που είχε τοποθετηθεί προσωρινά καθώς και της τοποθέτησης ψεύτικου ματιού, με παράλληλη αφαίρεση αιμαγγειωμάτων από τη μολυσμένη περιοχή. Για την επέμβαση αυτή, οι γιατροί της δίνουν διορία μόλις λίγων μηνών.

Η οικονομική κατάσταση της οικογένειας της είναι πολύ άσχημη, καθώς η μητέρα της αρρώστησε μετά τον θάνατο του πατέρα της και δεν μπορεί να εργαστεί. Παράλληλα, η άτυχη κοπέλα έχει έναν αδερφό 21 ετών, ο οποίος είναι εποχιακά εργαζόμενος και μια μικρή αδερφή η οποία πηγαίνει πρώτη γυμνασίου.

Η Παναγιώτα απευθύνεται στα φιλάνθρωπα αισθήματα κάθε συμπολίτη που μπορεί να συνεισφέρει, με τη μικρή η μεγαλύτερη βοήθεια του, προκειμένου να συγκεντρώσει το ποσό των 10.000 ευρώ για την επέμβαση που είναι απαραίτητη, όχι μόνο για να σώσει την όραση της πλέον αλλά και την ίδια της τη ζωή.

Ο λογαριασμός για κατάθεση χρημάτων στην Εθνική Τράπεζα είναι: 383/955184-00 στο όνομα Rapo Brunilda.

Πηγή: aegeanews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...