Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου 2013

O Τ. Κουίκ για τον εφιάλτη του τομέα της Υγείας στη Σαντορίνη


Δεν υπάρχουν λόγια για να περιγράψουν τη δραματική και απαράδεκτη κατάσταση, που επικρατεί στο νησί της Σαντορίνης, στον τομέα της Υγείας. Και μιλάμε για ένα νησί που είναι ένα από...τα παγκόσμια κοσμήματα του ελληνικού Τουρισμού και το οποίο - μαζί με τους επιβάτες που βγαίνουν από τα κρουαζιερόπλοια - φιλοξενεί πάνω από 4.000.000 επισκέπτες το χρόνο.Από τη μία ένα καινούριο Νοσοκομείο που χτίστηκε πριν μερικά χρόνια και παραμένει «στοιχειωμένο» ελλείψει των απαραίτητων κεφαλαίων για τη λειτουργία του. Και από την άλλη, ένα Κέντρο Υγείας, εξαθλιωμένο, διαλυμένο, το οποίο δεν μπορεί να παίξει ούτε το ρόλο του Σταθμού Πρώτων Βοηθειών.


Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη και Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά των Κυκλάδων.

Σύμφωνα με κείμενο που απεστάλη στο λογαριασμό του Τέρενς Κουίκ από τη 15η Γενική Συνέλευση των κατοίκων της Οίας:

«Το Κέντρο Υγείας Θήρας βρίσκεται στην ίδια δύσκολη θέση με τα υπόλοιπα νοσοκομεία στην Ελλάδα του 2013. Αυτή τη στιγμή λειτουργεί με δύο (2) αγροτικούς γιατρούς που δουλεύουν στα όρια τους και δεν ξέρουν που να πρωτοπάνε.

Πολύ σύντομα θα εξαντληθούν φάρμακα, ενέσιμα και υλικά καθημερινής ανάγκης. Το καρδιολογικό έχει ανάγκη από ένα βελτιωμένο μηχάνημα υπερήχων. Ο ανελκυστήρας μεταφοράς ασθενών δεν λειτουργει. Χρειάζονται Καρδιογράφος, Οξύμετρα, Γεννήτρια οξυγόνου, Σεντόνια, Κουβέρτες, Μαξιλάρια.

Επείγον όμως, είναι και το ζήτημα της άμεσης επίλυσης του θέματος του νέου Νοσοκομείου. Για να λειτουργήσει, αρχικά, το Νοσοκομείο θα χρειαστούν συνολικά 4.500.000 ευρώ, δηλαδή 2.500.000 ευρώ επιπλέον από τα 2.000.000 ευρώ που δίνει το κράτος για το Κ.Υ. Θήρας. Στο ποσό αυτό θα μπορούσε να συνεισφέρει το αεροπλανάκι, δωρεά του ιδρύματος Νομικού, που αυτή τη στιγμή μεταφέρει όλους τους ασθενείς, χωρίς να πληρώνεται από κανέναν.

Η υπόθεση του Νοσοκομείου αυτή τη στιγμή είναι στα χέρια του Υπουργείου Οικονομικών (Στουρνάρας) αφού έχει εγκριθεί από το υπουργείο

«Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να προσληφθούν επιπλέον αγροτικοί ιατροί στο Κέντρο Υγείας Θήρας; Θα καλύψετε ΠΡΟΤΟΥ ΕΞΑΝΤΛΗΘΟΥΝ τις ανάγκες της προαναφερόμενης Μονάδας Παροχής Υπηρεσιών Υγείας σε φάρμακα, ενέσιμα και υλικά καθημερινής ανάγκης (σεντόνια, κουβέρτες, μαξιλάρια);», ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά την αγορά βελτιωμένου μηχανήματος υπερήχων, καρδιογράφου, οξυμέτρων και γεννήτριας οξυγόνου, την επιδιόρθωση του ανελκυστήρα, αλλά και την άμεση έγκριση εκ μέρους ΥΠΟΙΚ της έναρξης λειτουργίας του Νοσοκομείου, με την εκταμίευση των απαιτούμενων κονδυλίων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...