Πέμπτη 12 Δεκεμβρίου 2013

Κανένα θέμα θαλάσσιας ρύπανσης από την προσάραξη του πλοίου «NOUR M», διαβεβαιώνει το Λιμενικό

«Δεν υφίσταται κανένα θέμα θαλάσσιας ρύπανσης έως τώρα» στο λιμάνι Ακαντιάς της Ρόδου, λόγω της χθεσινής προσάραξης του φορτηγού πλοίου «NOUR M» διαβεβαιώνουν, με δηλώσεις τους στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, στελέχη του Λιμενικού Σώματος και προσθέτουν ότι στην περιοχή έχει τοποθετηθεί πλωτό αντιρρυπαντικό φράγμα.


 Σημειώνεται, ότι το συγκεκριμένο πλοίο είχε εντοπιστεί από το Λιμενικό να μεταφέρει παράνομα μεγάλη ποσότητα πυρομαχικών που προορίζονταν για εμπόλεμες περιοχές της Μεσογείου. Με εντολή του υπουργού Ναυτιλίας και Αιγαίου, Μ. Βαρβιτσιώτη, το φορτίο είχε εκφορτωθεί το προηγούμενο διάστημα και είχε τοποθετηθεί σε ασφαλές σημείο του λιμανιού.

Λόγω των ισχυρών ανέμων που έπνεαν χθες στην περιοχή, έσπασαν οι κάβοι του πλοίου, το οποίο προσέκρουσε πολλές φορές στον προβλήτα, υπέστη ρήγμα και, λόγω εισροής υδάτων, πήρε αριστερή κλίση.

Ο πλοίαρχος και το τετραμελές πλήρωμα του «NOUR M» αποβιβάστηκαν με ασφάλεια, ενώ ζημιές προκλήθηκαν και στον προβλήτα. Το βάθος της θάλασσας στην περιοχή κυμαίνεται από 6,5 έως 7 μέτρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...