Δευτέρα 9 Δεκεμβρίου 2013

«Ξινά» τα ξύλα που ξέβρασε η θάλασσα στη Λέσβο -Η εφορία έκανε ντου

«Ξινά» θα βγουν σε κατοίκους της Λέσβου τα ξύλα που πήραν από παραλία του νησιού, όπου ξεβράστηκαν πριν από μερικές ημέρες, αφού βρίσκονται αντιμέτωποι με κυρώσεις.


Δεκάδες πολίτες, πεζοί ή με τα οχήματα τους, είχαν σπεύσει στην παραλία των Μυστεγνών να πάρουν ό,τι μπορούν από μεγάλη ποσότητα ξυλείας συνολικής αξίας 600.000 ευρώ, που είχε, αρχικά, χαρακτηριστεί, ως "δώρο" από τη θάλασσα. Μετά από καταγγελία που έγινε, ωστόσο, παρενέβη η εφορία Μυτιλήνης. Όπως έγινε γνωστό, κλιμάκιο της υπηρεσίας μετέβη στο σημείο όταν ακόμα η μεταφορά των ξύλων από τους κατοίκους ήταν σε εξέλιξη και κατέγραψε τις πινακίδες των αυτοκινήτων.

Οι εφοριακοί αρχικά πήγαν στην παραλία όπου γινόταν η φόρτωση του εμπορεύματος αλλά έγιναν αντιληπτοί και λόγω των αντιδράσεων κάποιων εκ των ιδιοκτητών αγροτικών αυτοκινήτων, κράτησαν διακριτική στάση, ανεβαίνοντας στον κεντρικό δρόμο, από όπου κατέγραφαν τους αριθμούς των οχημάτων που ανέβαιναν από την παραλία.

Σύμφωνα με τα ''Νέα της Λέσβου'' οι παραβάσεις, με τις οποίες βρίσκονται αντιμέτωποι, οι προαναφερόμενοι, είναι δύο. Η πρώτη αφορά την μεταφορά αλλότριου φορτίου από το σκοπό για τον οποίο έχει χορηγηθεί το αγροτικό αυτοκίνητο, καθώς οι άδειες που δίνονται στα συγκεκριμένα οχήματα είναι για συγκεκριμένο σκοπό και να μεταφέρουν εμπορεύματα που έχουν άμεση σχέση με την δραστηριότητα, την οποία έχουν δηλώσει οι ιδιοκτήτες τους.

Η δεύτερη έχει να κάνει με τη μεταφορά εμπορευμάτων χωρίς τα προβλεπόμενα παραστατικά. Οι κυρώσεις ξεκινούν από την αφαίρεση πινακίδων των οχημάτων για ένα διάστημα μέχρι και την επιβολή τσουχτερών προστίμων.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...