Κυριακή 8 Δεκεμβρίου 2013

Μυτιλήνη: Ναυτικός συνελήφθη με λαθραίο καπνό και τσιγάρα -Σύλληψη και στη Σάμο

Συσκευασίες αφορολόγητου καπνού και τσιγάρων άγνωστης προέλευσης είχε προμηθευτεί στα ταξίδια του ένας 50χρονος ναυτικός, μέλος πληρώματος φορτηγού πλοίου που «έδεσε» στο εμπορικό λιμάνι της Μυτιλήνης, με σκοπό να τις πουλήσει μόλις θα ξεμπάρκαρε


Δεν υπολόγισε, όμως, ότι θα γινόταν έρευνα από άνδρες της Ασφάλειας του Λιμεναρχείου, οι οποίοι ανακάλυψαν τις τρεις νάιλον συσκευασίες με συνολικά δυο κιλά και 163 γραμμάρια καπνού και τα 90 πακέτα τσιγάρων διαφόρων εταιρειών που δεν έφεραν ταινίες ασφάλειας και φόρου κατανάλωσης. 


Έτσι, συνελήφθη και παραπέμφθηκε στην Εισαγγελία Μυτιλήνης, ενώ ενημερώθηκε και το Τελωνείο του νησιού που θα καταλογίσει τους διαφυγόντες δασμούς και φόρους.

*** Έναν 24χρονο Πακιστανό που ετοιμαζόταν να διαθέσει προς πώληση 50 πακέτα τσιγάρα χωρίς την ειδική ταινία φόρου κατανάλωσης συνέλαβαν οι άνδρες της Ασφαλείας Σάμου στο Καρλόβασι, αλλά διαπίστωσαν ότι δεν ήταν τα μόνα «μαϊμού» προϊόντα που πωλούσε. Εκτός από άλλα 30 πακέτα που είχε στο σπίτι του, βρέθηκαν και 106 cd και dvd χωρίς την ειδική ταινία γνησιότητας.

Ο νεαρός αποκάλυψε τον προμηθευτή του, έναν 36χρονο ομοεθνή του που συνελήφθη στο σπίτι του όπου κατασχέθηκαν άλλα 400 πακέτα λαθραία τσιγάρα καθώς και 264 πλαστά cd και dvd. Και οι δυο οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου κατηγορούμενοι για παραβάσεις του Τελωνειακού Κώδικα και της νομοθεσίας περί πνευματικής ιδιοκτησίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...