Τρίτη 26 Νοεμβρίου 2013

Ο δήμος Λέσβου κατεβάζει το διακόπτη στην ΤV και καλεί την ΕΕΤΤ να εφαρμόσει το νόμο!

Γράφει
η Ματίνα Παπαχριστούδη

Βόμβα στην ΕΕΤΤ από το δήμο Λέσβου. Με έγγραφο του ο δήμαρχος Λέσβου Λ.Βουνάτσος δηλώνει πως προτίθεται να κατεβάσει να κλείσει το ρεύμα στους τηλεοπτικούς πομπούς της τηλεόρασης και καλεί την ΕΕΤΤ να υποχρεώσει τη Digea να τοποθετήσει με δικά της έξοδα πομπούς προκειμένου να μεταδίδεται το τηλεοπτικό σήμα των ιδιωτικών καναλιών!

Σύμφωνα με το έγγραφο που έχει στη διάθεση της η στήλη, ο δήμαρχος της Λέσβου, αφού παραθέτει όλες τις υπάρχουσες διατάξεις με τις οποίες ο δήμος απειλείται με υψηλά πρόστιμα από τη λειτουργία αναμεταδοτών που έως σήμερα πλήρωνε ο ίδιος για να έχει το νησί τηλεόραση, δηλώνει πως αδυνατεί πλέον να λειτουργεί το τηλεπικοινωνιακό κέντρο.


«Συνεπώς ο νέος Καλλικρατικός Δήμος Λέσβου (ο οποίος ενσωμάτωσε 13 πρώην υφιστάμενους Δήμους του νησιού μας και κατέστη δήμος τέρας, ο μεγαλύτερος σε έκταση Δήμος της Ελληνικής Επικράτειας, με μύρια όσα προβλήματα διοικητικής και οικονομικής λειτουργίας, γνωστά στην κυβέρνηση την ΚΕΔΕ και σ’ όλο το πανελλήνιο, και ευρισκόμενος σε κατάσταση μεταξύ δυσδιοικήτου και αδιοικήτου παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειές μας) δε δύναται να προβεί αφενός μεν στην άμεση νομιμοποίηση των εδώ και δεκαετίες τοποθετημένων αναμεταδοτών για την εξυπηρέτηση των περιοχών που δεν καλύπτονταν από τους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών, αφετέρου δε στην έμμεση νομιμοποίηση αυτών, διότι όχι μόνο δεν ενδιαφέρονται οι κεντρικοί τηλεοπτικοί σταθμοί για κάτι τέτοιο, όπως προκύπτει από τις έγγραφες επιστολές τους προς εσάς, μολονότι έχουν υποχρέωση, αλλά και διότι ο Δήμος Λέσβου αδυνατεί να προβεί στην έγκριση διάθεσης πίστωσης για κάλυψη παράνομης δαπάνης, η οποία όπως είναι γνωστό δεν εγκρίνεται από το δημόσιο λογιστικό», σημειώνεται χαρακτηριστικά στην επιστολή. Η οποία κοινοποιείται και σε όλους τους ιδιωτικούς τηλεοπτικούς σταθμούς.

Ο Λ. Βουνάτσος ζητά από την ΕΕΤΤ να υποχρεώσει τη Digea να καλύψει τηλεοπτικά όλες τις περιοχές του νησιού, με δεδομένο ότι ο δήμος δεν μπορεί να το πράξει. Αναφέρει επίσης πως πως «πρόκειται για αναμεταδότες που εξυπηρετούν δύσβατες και ορεινές περιοχές του νησιού με έντονο γεωγραφικό ανάγλυφο και ότι δεν υπάρχει δυνατότητα εξυπηρέτησης των κατοίκων αυτών των μη προνομιούχων νησιωτικών περιοχών με τους υφιστάμενους αναμεταδότες των τηλεοπτικών σταθμών και αφετέρου, όπως και κατά το παρελθόν σας είχαμε προειδοποιήσει εγγράφως θα αναγκάζονται εκ των πραγμάτων οι συνδημότες μας των προαναφερομένων περιοχών, να παρακολουθούν τα τούρκικα τηλεοπτικά κανάλια τα οποία κατακλύζουν την περιοχή μας».


digitaltvinfo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...