Τετάρτη 13 Νοεμβρίου 2013

«Η ενέργεια για ζωή… ταξιδεύει»

Νέο πρόγραμμα περιβαλλοντικής εκπαίδευσης ανακοίνωσε ο όμιλος «Ελληνικά Πετρέλαια»
Τίτλος του «Η ενέργεια για ζωή… ταξιδεύει» και στοχεύει στην ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των κατοίκων των νησιών: Σίκινος - Σέριφος - Σκιάθος - Σκόπελος - Κάσος - Κάρπαθος - Καστελόριζο.


Το πρόγραμμα υλοποιείται από την αστική μη κερδοσκοπική εταιρεία «Άγονη Γραμμή Γόνιμη», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, υποστηρίζεται από το γραφείο του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στην Ελλάδα και πραγματοποιείται με την χορηγία του ομίλου Ελληνικά Πετρέλαια.


Μέσα από μια διαδραστική προσέγγιση αναλύονται έννοιες που σχετίζονται με τη σωστή διαχείριση των φυσικών πόρων και την εξοικονόμηση ενέργειας. Για την πραγματοποίηση αυτού του «ταξιδιού» συνεργάζονται ΜΚΟ, επιστημονικές ομάδες, τοπικοί φορείς και θεσμικά όργανα, που έχουν περιβαλλοντικές ανησυχίες ή ασχολούνται με το περιβάλλον.

Τα Ελληνικά Πετρέλαια ταξιδεύουν αυτή τη φορά μαζί με την «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» σε απομακρυσμένα νησιά του Αιγαίου, θέλοντας να συμβάλουν στη διαμόρφωση περιβαλλοντικής συνείδησης και στη διάδοση των αρχών της βιώσιμης ανάπτυξης σε μικρούς και μεγάλους.

Εκ μέρους του ομίλου η διευθύντρια Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης, κ. Ράνια Σουλάκη, δήλωσε: «Για τον όμιλο Ελληνικά Πετρέλαια το γεγονός αυτό αποτελεί μια νέα περιβαλλοντική πρωτοβουλία, που ξεπερνάει τα όρια των τοπικών κοινωνιών. Η υποστήριξη και η ενδυνάμωση της νέας γενιάς έχει αναδειχθεί τα τελευταία χρόνια σε κεντρικό πυλώνα των προγραμμάτων Εταιρικής Κοινωνικής Ευθύνης του Ομίλου.

Επιβραβεύουμε του άξιους, προσφέρουμε υποτροφίες, υποστηρίζουμε τις δραστηριότητες σχολείων και εκπαιδευτικών φορέων, ενθαρρύνουμε την καινοτομία, τις δράσεις για το περιβάλλον, την ανάπτυξη δεξιοτήτων και την υλοποίηση προγραμμάτων που ενισχύουν τη γνώση και παρέχουν εφόδια στους νέους».

Όπως δήλωσε ο ιδρυτής της οργάνωσης «Άγονη Γραμμή Γόνιμη» και εμπνευστής του προγράμματος, κ. Στέφανος Νόλλας: «Όραμα και ελπίδα μας είναι μέσα από την εκπαίδευση να βάλουμε ένα λιθαράκι ώστε αυτοί που έρχονται, να κάνουν τα πράγματα λίγο καλύτερα από αυτούς που φεύγουν. Θέλουμε να εμφυσήσουμε στα παιδιά το ενδιαφέρον, την αγάπη και την ευαισθησία για τη γη, το χώμα, το νερό, τα ζώα και τα φυτά. Θέλουμε να θέσουμε τις βάσεις για την δημιουργία μιας πολύτιμης σχέσης. Τη σχέση ανάμεσα σε μας και τον κόσμο που βρίσκεται ολόγυρά μας, μας αγκαλιάζει και μας φροντίζει. Πρέπει, νομίζω να τον φροντίζουμε κι εμείς. Το εγχείρημα είναι σπουδαίο και δύσκολο μαζί. Εμείς πάντως σκοπεύουμε να βάλουμε τα δυνατά μας!»

Η «ενέργεια για ζωή» περιλαμβάνει μια σειρά δράσεων οι οποίες θα υλοποιηθούν σε συνεργασία με Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις, φορείς και θεσμικά όργανα: Αρκτούρος, Άνιμα, Αρχελών, Βιβλία σε Ρόδες, Ελιξ Room, Ancient House, Hippocrates Garden, Ινστιτούτο Κοινός Τόπος, Μουσείο Γουλανδρή Φυσικής Ιστορίας, MOM, Εναλλακτική Κοινότητα Πελίτι, Σύλλογος οι φίλοι της Μουσικής, Σύνδεσμος Αποφοίτων Σχολής Μωραϊτη και URBANACT.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...