Σάββατο 23 Νοεμβρίου 2013

ΚΚΕ: Τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά έργα

«Η τεράστια καταστροφή που προκλήθηκε από τη νεροποντή στη Ρόδο, με τραγικές συνέπειες την απώλεια δύο ανθρώπων και άλλους δύο που αγνοούνται, αναδεικνύουν για μια ακόμη φορά τις εγκληματικές ευθύνες κυβέρνησης και τοπικών αρχών για τις τεράστιες ελλείψεις σε αντιπλημμυρικά και άλλα έργα προστασίας της ζωής και της περιουσίας των λαϊκών οικογενειών» αναφέρει το ΚΚΕ σε σχετική ανακοίνωσή του.


Στην ανακοίνωση του κόμματος επισημαίνεται πως «οι καταστροφές, ακόμα και η απώλεια ανθρώπινων ζωών που αυτή τη φορά χτύπησαν τη Ρόδο, ένα νησί που πολυδιαφημίστηκε ως πρότυπο τουριστικής επιτυχίας, ειδικά αυτό το καλοκαίρι, αποδεικνύουν με τον πλέον τραγικό τρόπο τον πραγματικό χαρακτήρα της καπιταλιστικής ανάπτυξης: Από τη μια επιδοτήσεις εκατομμυρίων ευρώ και «χάρισμα» δασικών και προστατευόμενων εκτάσεων σε μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα και από την άλλη μεριά τεράστιες ελλείψεις σε έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής προστασίας και άλλων υποδομών που συνδέονται με τη ζωή και ασφάλεια του λαού».

«Το ΚΚΕ απαιτεί από την κυβέρνηση και κάθε αρμόδια αρχή να πάρουν χωρίς καμία καθυστέρηση, όλα τα αναγκαία και απαραίτητα μέτρα για την άμεση προστασία της ζωής και της περιουσίας των κατοίκων της Ρόδου, την αποζημίωση και ανακούφιση των πληγέντων, καθώς την κατεπείγουσα χρηματοδότηση έργων αντιπυρικής και αντιπλημμυρικής προστασίας» καταλήγει η ανακοίνωση του κόμματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...