Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2013

Μυτιλήνη: Ποινή φυλάκισης έξι μηνών στο δημοσιογράφο Στρατή Μπαλάσκα

Για «εξύβριση» γυμνασιάρχη


Ένοχος σε πρώτο βαθμό για εξύβριση επειδή χαρακτήρισε “νεοναζί” τον γυμνασιάρχη του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης κρίθηκε ο δημοσιογράφος και ανταποκριτής της Ελευθεροτυπίας Στρατής Μπαλάσκας.


Το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημελλιοδικείο Μυτιλήνης έκρινε την Τετάρτη ότι ο δημοσιογράφος δεν διέπραξε το αδίκημα της συκοφαντικής δυσφήμισης δια του τύπου για το οποίο κατηγορήθηκε αλλά κρίθηκε ένοχος για το αδίκημα της απλής εξύβρισης.


Η μήνυση σε βάρος του δημοσιογράφου κατατέθηκε ύστερα από δημοσίευμά του στην τοπική εφημερίδα της Μυτιλήνης «Εμπρός» στο οποίο ασκούσε κριτική στον γνωστό από το παρελθόν για τις πολιτικές του απόψεις εκπαιδευτικό, ο οποίος με αφορμή την επέτειο της εξέγερσης του Πολυτεχνείου είχε αναρτήσει στον προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο "Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973" συνοδευόμενο από δύο ανάλογες ταινίες μικρού μήκους.

Σύμφωνα με τη μήνυση ο εκπαιδευτικός δηλώνει ότι συκοφαντήθηκε από τις φράσεις “ο γυμνασιάρχης της Χρυσής Αυγής” και “ο γνωστός δεδηλωμένος νεοναζί - γυμνασιάρχης του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης”.

“Η πάλη για την υπεράσπιση της Δημοκρατίας, της ιστορίας και της μνήμης μπορεί και πρέπει να είναι διαρκής. Η πρωτόδικη εφέσιμη ποινή φυλάκισης έξη μηνών που μου επεβλήθη αποτελεί μετάλλιο τιμής για μένα”, αναφέρει ο δημοσιογράφος στο πλευρό του οποίου βρέθηκαν αλληλέγγυοι δεκαδες πολίτες.

Αναφερόμενος στο σκεπτικό της απόφασης τόνισε ότι πρόκειται “μόνο για τη χρήση του όρου νεοναζί για ένα Διευθυντή σχολείου που δημόσια είχε παραδεχθεί ότι "είναι περήφανος που είναι εθνικοσοσιαλιστής"”.

“Εδώ περάσαμε τόσα και τόσα θα μας τρομάξει τώρα ο... εθνικοσοσιαλισμός;”, καταλήγει ο δημοσιογράφος.

Newsroom Enet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...