Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης η Ψέριμος

Τρόμος για τις 30 οικογένειες που ζουν στο νησί- Δρόμοι και καταστήματα καταστράφηκαν-  Η παραλία εξαφανίστηκε-  Κτίρια έτοιμα να καταρρεύσουν


Στο «μάτι του κυκλώνα» βρίσκεται τις τελευταίες ημέρες η Ρόδος με τα ακραία καιρικά φαινόμενα να έχουν στοιχίσει τη ζωή σε τουλάχιστον τρεις ανθρώπους. Ωστόσο εικόνες βιβλική καταστροφής παρουσιάζει ένα ακόμα νησί η Ψέριμος. Σύμφωνα με όσα δήλωσε  μιλώντας στη «Ροδιακή» ο περιφερειακός Σύμβουλος Καλύμνου κ. Κώστας Σταυλάς, - οποίος μετέβη από την Κάλυμνο επιτόπου με σκάφος στην Ψέριμο- οι ζημιές είναι ανυπολόγιστες. 


Η κακοκαιρία προκάλεσε τον τρόμο στις 30 περίπου οικογένειες που διαμένουν στο νησί. Για το λόγο αυτό θα ζητηθεί να κηρυχθεί το νησί της Ψερίμου σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης.

Η βροχή στη Ψέριμο προκάλεσε ζημιές σε καταστήματα και σπίτια, ενώ στη θάλασσα κατέληξαν και τρία αυτοκίνητα που παρασύρθηκαν από τον όγκο της βροχής. Δρόμοι και καταστήματα καταστράφηκαν, η παραλία... εξαφανίστηκε και κτίρια είναι έτοιμα να καταρρεύσουν.
 Ανάλογα προβλήματα επίσης παρουσιάζονται και στην Κάλυμνο. Συγκεκριμένα στον Αγιο Αντώνιο Καλύμνου πλημμύρισαν σπίτια και παρασύρθηκαν μηχανάκια ενώ η Πόθια μετατράπηκε σε μια απέραντη λιμνοθάλασσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...