Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Αναβλήθηκε η δίκη του Στρατή Μπαλάσκα για δυσφήμιση χρυσαυγίτη

Αναβλήθηκε για την επόμενη Τετάρτη 27 Νοεμβρίου η δίκη του δημοσιογράφου Στρατή Μπαλάσκα ο οποίος κατηγορείται μετά από μήνυση του Γυμνασιάρχη του 6ου Γυμνασίου Μυτιλήνης Βασίλη Μακρυπούλια για συκοφαντική δυσφήμιση δια του τύπου.


Ο δημοσιογράφος είχε συλληφθεί με τη διαδικασία του αυτοφώρου χθες Τρίτη και δικαζόταν σήμερα Τετάρτη από το Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο. Ας σημειωθεί εδώ ότι όταν ο δημοσιογράφος ενημερώθηκε χθες για την σε βάρος του μήνυση και την κίνηση της διαδικασίας του αυτοφώρου πήγε ο ίδιος στην Αστυνομία όπου και συνελήφθη. 


Πέρασε δε όλη τη διαδικασία της σύλληψης (φωτογραφίες και λήψη δακτυλικών αποτυπωμάτων)  για να μεταφερθεί στη συνέχεια με περιπολικό στην Εισαγγελία όπου και του απαγγέλθηκε η κατηγορία και παραπέμφθηκε να δικασθεί σε σημερινή δικάσιμο. Στην έναρξη όμως της διαδικασίας η πολιτική αγωγή ζήτησε την αναβολή της δίκης προκειμένου να καλέσει μάρτυρες που δεν είχε προτείνει κατά την κατάθεση της μήνυσης που η ίδια προκάλεσε να είναι με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Το δικαστήριο αποδέχθηκε το αίτημα της πολιτικής αγωγής και ανέβαλε τη δίκη για την προαναφερθείσα ημερομηνία.

Να τονισθεί εδώ ότι η μήνυση κατατέθηκε μετά από αποκαλυπτικό δημοσίευμα του Στρατή Μπαλάσκα στην εφημερίδα «Εμπρός» στο οποίο ασκείτο κριτική στον γνωστό από το παρελθόν για τις πολιτικές του απόψεις εκπαιδευτικό ο οποίος είχε την περασμένη Παρασκευή ανήμερα της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου αναρτήσει στον  προσωπικό του ιστοχώρο άρθρο με τίτλο «Το απόλυτο ψεύδος είναι ένα: Αυτό του Πολυτεχνείου του 1973» συνοδευόμενο από δυο ανάλογες ταινίες μικρού μήκους. Ο εκπαιδευτικός στο παρελθόν είχε επίσης απασχολήσει την κοινή γνώμη με αναρτησεις του στον προσωπικό του ιστοχώρο στις οποίες μεταξύ κειμένων του περί διδασκαλίας φιλολογικών μαθημάτων καλούσε τον κόσμο να ψηφίσει τη «Χρυσή Αυγή», δημοσιοποιούσε άρθρα των Γκέμπελς και του Ρούντολφ Ες και δήλωνε περήφανος για το ότι είναι εθνικοσοσιαλιστής.

Στη σημερινή δικαστική διαδικασία ως μάρτυρες υπεράσπισης του Στρατή Μπαλάσκα προτάθηκαν στελέχη της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου ενώ σε συμπαράσταση του είχαν συγκεντρωθεί δεκάδες πολίτες και φυσικά δημοσιογράφοι συνάδελφοι του.

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...