Δευτέρα 25 Νοεμβρίου 2013

Σε μικρά νησιά του Αιγαίου το πλοίο «Προμηθεύς»

Ομάδα στρατιωτικών γιατρών παρέχει ιατρικές υπηρεσίες στους κατοίκους μικρών νησιών του Αιγαίου ενώ το πλοίο διαθέτει πλήρη θεραπευτική μονάδα.


Η Χάλκη -σήμερα- η Σύμη, η Τήλος, οι Φούρνοι, το Αγαθονήσι, οι Λειψοί, οι Αρκοί και η Αμοργός είναι οι επόμενοι σταθμοί του πλοίου γενικής υποστήριξης «Προμηθεύς» που συνεχίζει τους πλόες του σε μικρά νησιά του Αιγαίου με σκοπό την παροχή υπηρεσιών υγείας στους κατοίκους τους.


Στο πλαίσιο αυτού του προγράμματος προληπτικής ιατρικής και πρωτοβάθμιας περίθαλψης, το πλοίο κατέπλευσε το Σαββατοκύριακο στην Κάσο.

Στο πλοίο, που διαθέτει μια πλήρη θεραπευτική μονάδα, εξοπλισμένη με χειρουργείο, μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών, ακτινολογικό-μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο, επιβαίνει μια διευρυμένη διακλαδική ομάδα (και από τα τρία σώματα) ιατρών των ακόλουθων ειδικοτήτων: Γενικός χειρουργός (ΣΞ), παθολόγος (ΣΞ), καρδιολόγος (ΠΑ), γυναικολόγος (ΠΝ), ακτινολόγος (ΠΝ), οφθαλμίατρος (ΠΝ), παιδίατρος (ΠΝ), μικροβιολόγος (ΠΝ), οδοντίατρος (ΠΝ), καθώς και νοσηλευτές.

Η διακλαδική ομάδα θα μπορεί επιπλέον αυτή τη φορά, να εξετάζει τους ασθενείς με τη χρήση του φορητού υπερηχοτομογράφου και του μικροβιολογικού αναλυτή.

Σημειώνεται ότι το Σεπτέμβριο εξετάστηκαν συνολικά 421 πολίτες των μικρών νησιών των Κυκλάδων και του Ανατολικού Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...