Τετάρτη 20 Νοεμβρίου 2013

Σκηνές θλίψης και οργής κατέγραψε στη Σάμο ο Τέρενς Κουίκ


Στο σημείο μηδέν έχει φτάσει η οικονομική δραστηριότητα της Σάμου καθώς τα στοιχεία του τοπικού ΟΑΕΕ δείχνουν το εξής πρωτοφανές...Σε κάθε επτά νέους ασφαλισμένους, διαγράφονται,κατά μ.ο., 25!


«Αυτό δείχνει ότι τέσσερις επαγγελματίες αποσύρονται από τη δουλειά, προφανώς οι περισσότεροι κλείνοντας τις όποιες επιχειρήσεις τους και μόλις επτά εγγράφονται στον ΟΑΕΕ, αλλά σύμφωνα με τα στοιχεία, με πολύ μικρότερου δυναμικού επιχειρηματικές δραστηριότητες», όπως δήλωσε ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος επισκέφθηκε εκτάκτως σήμερα το νησί της Σάμου, που έχει υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

Εκτός από τα γραφεία του ΟΑΕΕ, ακόμα συγκλονιστικότερες εικόνες κατέγραψε στα γραφεία του ΟΑΕΔ όπου στρατιά νέων ανθρώπων κατέθετε δικαιολογητικά για μία «προνομιούχο» θέση στην περιορισμένη λίστα των πεντάμηνων συμβάσεων που πετάει ως ασπιρίνη η συγκυβέρνηση στους 5.500 ανέργους του νησιού.

«Είναι το δράμα που ζω κάθε μέρα. Είναι σαν να βλέπω τα ίδια μου τα παιδιά να ικετεύουν για δουλειά», είπε στον Τέρενς Κουίκ, μία υπάλληλος του ΟΑΕΔ, έτοιμη να ξεσπάσει σε λυγμούς.

Το ίδιο θλιβερές εικόνες και στα γραφεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης όπου γυμναστές, οι οποίοι προσελήφθησαν για να διδάξουν την επιστήμη τους στα σχολεία, έχουν ξαφνικά μετατραπεί σε διοικητικούς υπαλλήλους!

«Ήταν η εκβιαστική επιλογή που τους τέθηκε από τον Υπουργό Παιδείας των μνημονίων Κωνσταντίνο Αρβανιτόπουλο, ο οποίος τους είπε ότι αν δεν μετατραπούν σε γραφιάδες, θα απολυθούν και θα πάνε σπίτια τους», δήλωσε οργισμένος στα ΜΜΕ ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΛ.

Ο Τέρενς Κουίκ, συνοδευόμενος από τους Πολιτευτές του Κινήματος Κώστα Χατζημιχάλη και Γιώργο Γαρυφάλλου και τον Πρόεδρο της τοπικής Συντονιστικής Νίκο Παρθένη, ξεκίνησε τη σημερινή επίσκεψή του στη Σάμο από το Νοσοκομείο, όπου είχε την πρώτη συνάντηση γνωριμίας με το νέο Διοικητή του Γιώργο Ραγκούση.

Συζήτησαν κυρίως τις μέγιστες ελλείψεις σε προσωπικό αλλά και σε μηχανήματα υποδομής - όπως ο αξονικός τομογράφος - αλλά και το θέμα των οικονομικών σκανδάλων για το οποίο ο Τέρενς Κουίκ κατέθεσε προχτές Ερώτηση στο Υπουργείο Υγείας, ως πρώτο βήμα, πριν στείλει το σχετικό φάκελο στον Εισαγγελέα.

Όπως απάντησε σε ερώτηση δημοσιογράφου:

«Πρέπει να βρεθεί άκρη για το χάος των οφειλών των 30.000.000 που δημιούργησαν οι προηγούμενες διοικήσεις, σε συνδυασμό με την τελευταία Διοικήτρια, η οποία είπε σε ραδιόφωνο ότι δεν ήξερε σε ποιους χρώσταγε το Νοσοκομείο το οποίο διοικούσε επί τρία χρόνια! Πρωτοφανές!»

Η επίσκεψη του Τέρενς Κουίκ στη Σάμο έκλεισε με συνέντευξη τύπου κατά τη διάρκεια της οποίας εξαπέλυσε νέα σκληρή επίθεση εναντίον του Αντιπεριφερειάρχη Θεμιστοκλή Παπαθεοφάνους, για την αντιδημοκρατική και παράνομη απόφασή του να μην επιτρέψει στους ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ, αλλά και σε άλλα κόμματα, να καταθέσουν στεφάνι προχθές Κυριακή, ημέρα επετείου της Ένωσης του νησιού με τη μητέρα Ελλάδα.

«Σας εύχομαι καλή απελευθέρωση από τον Αντιπεριφερειάρχη σας. Το Μάιο θα ξαναγυρίσει πίσω στα επαγγελματικά λογιστικά του καθήκοντα», τόνισε ο Τέρενς Κουίκ, προσθέτοντας ότι το θέμα αυτό και με Ερώτηση που κατέθεσε στον Υπουργό Εσωτερικών, θα το φτάσει μέχρι τέλους.

Και πρόσθεσε:

«Είναι και… ξεχασιάρης! Μιλώντας στην εφημερίδα «Δημοκράτης» της Λέσβου, δικαιολογήθηκε ότι δεν θυμάται τι είχε συμβεί τις προηγούμενες φορές, στις οποίες πάντοτε τα κόμματα κατέθεταν στεφάνι. Επί των δικών του ημερών. Τρία ολόκληρα χρόνια είναι Αντιπεριφερειάρχης. Έφτασε στο σημείο, ο εκλεκτός υποψήφιος του ΓΑΠ, να μη θυμάται επιλεκτικά ούτε τις καταθέσεις της 28ης Οκτωβρίου».

Ο Τέρενς Κουίκ επιστρέφει απόψε στην Αθήνα και αύριο Τετάρτη θα αναχωρήσει για την Άνδρο για να εκπροσωπήσει τον Πρόεδρο του Κινήματος Πάνο Καμμένο στις εκεί θρησκευτικές εκδηλώσεις για τα Εισόδια της Θεοτόκου. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...