Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2013

«ΠΩΣ ΘΑ ΕΠΙΒΙΩΣΟΥΝ 275 ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΑΝΑΦΗΣ ΧΩΡΙΣ ΓΙΑΤΡΟ ΚΑΙ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΗ ΣΥΝΔΕΣΗ;»

Στα όρια των αντοχών τους έχουν  φτάσει οι 270 κάτοικοι της Ανάφης, που  αυτό το διάστημα βιώνουν διπλό αποκλεισμό: Υγειονομικό και Ακτοπλοϊκό.
Αυτό καταγγέλλει με Ερώτησή  του προς τους Υπουργούς Υγείας Άδωνη  Γεωργιάδη και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά των Κυκλάδων.


Σύμφωνα με δημοσίευμα της ειδησεογραφικής  ιστοσελίδας cyclades24.gr, που παραδόθηκε στο λογαριασμό ηλεκτρονικού μου ταχυδρομείου από το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Τήνου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Παναγιώτη Μίντζα:

«Τη συγκεκριμένη στιγμή έχει έρθει  ένας γιατρός από την Ίο, για 15 ημέρες», είπε ο Δήμαρχος του νησιού κ. Ιάκωβος Ρούσσος, για να προσθέσει: «ευτυχώς κιόλας γιατί είχαμε ένα ατύχημα. Ένας άνθρωπος που δούλευε χτύπησε το χέρι του και αν δεν είχαμε γιατρό θα θέλαμε είτε ελικόπτερο ή πλωτό μέσο».

»Η ανακούφιση του Δημάρχου, οφείλεται  στο γεγονός, πως πριν λίγες μέρες  αναγκάστηκε αυτός και ένα  Δημοτικός Σύμβουλος να εκτελέσουν χρέη νοσοκόμου, προκειμένου να σώσουν μια γυναίκα με αλλεργικό σοκ. Βέβαια ο γιατρός φεύγει την επόμενη εβδομάδα και ίσως τότε κάθε ατύχημα να αντιμετωπίζεται με ευχές και προσευχές.

»Αλλά η Ανάφη, έχει ένα ακόμα  αμφίβολο προνόμιο. Την πολυτέλεια της συγκοινωνιακής διασύνδεσης. Η οποία είναι τόσο «πολυτελής» που ο αρμόδιος επί των ναυτιλιακών Υπουργός  κ. Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, φρόντισε –τοις Τροϊκαινών ρήμασι πειθόμενος»-  να περικόψει.

»Αποτέλεσμα; Η σύνδεση της Ανάφης, γίνεται με τα δύο ενδοκυκλαδικά –κρουαζιέρα στο Αιγαίο-  δρομολόγια (την εβδομάδα) και ένα για Πειραιά (πάλι την εβδομάδα). Και για να καλύψει κάποιος Αναφιώτης, τα 15 μίλια από το νησί του στη Σαντορίνη, για μια οφθαλμολογική, αιματολογική, καρδιολογική  ή μικροβιολογική εξέταση, χρειάζεται (κατόπιν σοβαρού σχεδιασμού και μπόλικης τύχης), τουλάχιστον 72 ώρες».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...