Δευτέρα, 2 Σεπτεμβρίου 2013

Λήμνος καθολικής διαμαρτυρίας

Γενικός ξεσηκωμός σήμερα στη Λήμνο, με αφορμή το κλείσιμο δημοσίων υπηρεσιών και το χάλι της ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας. Εργαζόμενοι, αγρότες, επαγγελματίες και μαθητές συμμετέχουν στη συγκέντρωση, σήμερα το μεσημέρι, έξω από την Εφορία του νησιού.


Το κλείσιμο της ΔΟΥ Λήμνου είναι και η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης για τους νησιώτες, καθώς, όπως λένε, «θα επιβαρύνει ακόμα περισσότερο τους συμπολίτες μας με επιπλέον έξοδα και ταλαιπωρία μετακίνησης στη Μυτιλήνη για μια σειρά από εργασίες και υποχρεώσεις που αφορούν όλους μας. Θεωρούμε ότι όποιο υποκατάστατο της Εφορίας λειτουργήσει (ΓΕΦ ή οτιδήποτε άλλο) είναι κοροϊδία και δεν λύνει τα προβλήματα».

Αυτό, εκτός των άλλων, τονίζουν, θα οδηγήσει στο μαρασμό της εμπορικής κίνησης του νησιού.

Η Επιτροπή Αγώνα των κατοίκων ζητεί ακόμα αυτόνομο νοσοκομείο στο νησί, χωρίς καμιά κατάργηση και συρρίκνωση κλινικών, με ταυτόχρονη στελέχωσή του με το απαραίτητο για τις ανάγκες των κατοίκων μόνιμο νοσηλευτικό, ιατρικό, τεχνικό και βοηθητικό προσωπικό. Και ακόμα:

* Συντήρηση και επισκευή των κτηριακών υποδομών και συμπλήρωσή τους με τον απαραίτητο εξοπλισμό, κατάργηση όλων των χαρατσιών και δωρεάν περίθαλψη για όλους, ανέργους και ανασφάλιστους.

* Λειτουργία Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας στο νησί, για να σταματήσει ο εμπαιγμός και η ταλαιπωρία των ΑμεΑ, προκειμένου να έχουν το αυτονόητο δικαίωμα του επιδόματος αναπηρίας.

* Καθημερινή ακτοπλοϊκή σύνδεση με την κεντρική και τη βόρεια Ελλάδα και με τα άλλα νησιά καθ' όλη τη διάρκεια του έτους, με σύγχρονα πλοία (και όχι σαπιοκάραβα ηλικίας 37 και 40 ετών), με το απαραίτητο ναυτεργατικό προσωπικό. Φθηνά εισιτήρια για τα πλοία και για τα αεροπλάνα.

Στα γενικότερα θέματα, λένε «όχι» στο νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση «που συντηρεί το Λύκειο ως εξεταστικό κέντρο και οδηγεί τη νεολαία στην τεχνικοεπαγγελματική εκπαίδευση και στη μαθητεία, για να προσφέρουν στην ουσία τζάμπα εργασία στους εργοδότες».

enet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...