Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

ΕΝΩΣΗ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ: «ΕΡΤ: Σήμερα ΕΣΥ, αύριο ΕΓΩ!»

Ανακοίνωση ΕΝΩΣΗΣ ΙΑΤΡΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ-ΚΥ ΛΗΜΝΟΥ

Μετά τη δημόσια υγεία, τη δημόσια παιδεία, τη δημόσια περιουσία, σειρά πήρε τώρα η δημόσια ενημέρωση. Με μια επαίσχυντη εξαγγελία, δίκην βασιλικού διατάγματος, ανακοινώθηκε η άμεση απόλυση 3000 υπαλλήλων, αφού πρώτα λοιδωρήθηκαν και κατασυκοφαντήθηκαν. Άλλωστε αυτή είναι πάγια τακτική –όποιος αντιδρά στη σφαγή, εξυβρίζεται. Άλλοτε είναι οι γιατροί, άλλοτε οι καθηγητές, οι ναυτεργάτες, οι ελεύθεροι επαγγελματίες, οι αγρότες, άλλοτε εσύ και άλλοτε εγώ.

Χτες ανέλαβε το ρόλο αυτό ο Σίμος Κεδίκογλου. Ο ίδιος που ένα χρόνο πριν διαβεβαίωνε για το δημόσιο χαρακτήρα της ΕΡΤ. Τον θυμάστε; Είναι ο εκπρόσωπος του πρωθυπουργού που διαβεβαίωνε ότι θα ματώσει με την τρόικα, για να επαναδιαπραγματευθεί το μνημόνιο. Τον θυμάστε; Είναι οι ίδιοι που μας διαβεβαίωναν για τα δημόσια νοσοκομεία. Και τώρα συζητούν με την τρόικα το άμεσο κλείσιμο πέντε νοσοκομείων και την άμεση συγχώνευση 600 κλινικών. Είναι η ίδια Νέα Δημοκρατία.

Είναι το ίδιο ΠΑΣΟΚ, που η τοπική του οργάνωση είναι υπέρ αυτόνομου νοσοκομείου  στη Λήμνο, αλλά που ο Γραμματέας του δεν ξέρει καθόλου το θέμα και δεν μπορεί να πάρει θέση. Αλήθεια μία βδομάδα μετά τη συνάντηση μας ακόμη δεν ενημερώθηκε για να πάρει θέση;
Είναι η ίδια ΔΗΜΑΡ που διαφωνεί για την ΕΡΤ, αλλά δε θα ρίξει και την κυβέρνηση. Αυτή η ΔΗΜΑΡ, που ο αρχηγός της ο ίδιος από το Δεκέμβριο ακόμη και ενήμερος είναι και συμφωνεί με το αίτημα αυτονόμου νοσοκομείου στη Λήμνο, αλλά δε μπορεί ούτε να το απαιτήσει από τον υπουργό που στηρίζει, ούτε στη Βουλή να το ψηφίσει.

Είναι οι ίδιοι άνθρωποι, που δίκην εργολαβίας έχουν αναλάβει το ξεπούλημα της χώρας και της ζωής μας. Αυτοί που αναγνωρίζουν τα λάθη τους, αλλά δεν τα διορθώνουν, περιμένοντας προφανώς να τα καλύψουν με μάρμαρο. Αυτοί που η μόνη τους συμβουλή ήταν να συνεχίσουμε τον αγώνα και τις κινητοποιήσεις μας για αυτόνομο νοσοκομείο στη Λήμνο –και τότε θα πετύχουμε. Αυτούς περιμέναμε να μας το πουν!

Ε, αυτό φωνάζουμε και στους εργαζόμενους στην ΕΡΤ, στην ΕΡΑ Αιγαίου, στους ανά την  Ελλάδα ραδιοφωνικούς σταθμούς, σε όλη την κοινωνία.

Όλοι μαζί. Σήμερα είσαι εσύ, αύριο είμαι εγώ.
Όλοι μαζί να φωνάξουμε, ώστε να το καταλάβουν καλά:
«Δε μας ξεγελάτε, δε θα μας νικήσετε,
όπου να κρυφτείτε, μπροστά σας θα μας βρίσκετε!»

Το ΔΣ της ΕΙΝΚΥΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...