Τρίτη 18 Ιουνίου 2013

Προχωρά η επέκταση του αεροδρομίου της Σκιάθου


Μέσα στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα αναμένεται να ξεκινήσουν οι εργασίες για την επέκταση του αεροδρομίου της Σκιάθου καθώς υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Ανάπτυξης κ. Σταύρο Καλογιάννη η απόφαση ανάθεσης του έργου.

Σημειώνεται ότι η διαδικασία είχε καθυστερήσει σημαντικά καθώς μετά τον διεξαχθέντα διαγωνισμό, για την ανάδειξη αναδόχου, αναμενόταν η γνωμοδότηση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή Ανταγωνισμού.

Σε δηλώσεις του για το έργο ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Μετά από πολλές προσπάθειες, πολλές πιέσεις προς τους αρμόδιους φορείς, ένα έργο πνοής για τις Β. Σποράδες μπαίνει στη φάση της υλοποίησης. Η επέκταση του αεροδρομίου της Σκιάθου πρόκειται να αναβαθμίσει την τουριστική δραστηριότητα τόσο του νησιού όσο και της ευρύτερης περιοχής. Είναι ένα έργο πρώτης προτεραιότητας για το νησί και εκφράζουμε την ικανοποίηση μας, που ακόμα ένα μεγάλο έργο ξεκινά στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, δίνοντας λύση στο πρόβλημα που είχε δημιουργηθεί στο αεροδρόμιο, καθιστώντας το πλέον σύγχρονο και λειτουργικό».

Σημειώνεται ότι οι εργασίες που ξεκινάνε άμεσα, δεν θα πραγματοποιηθούν σε σημεία που να εμποδίζουν τη ασφαλή διέλευση των αεροσκαφών, ιδιαίτερα δε λόγω του αυξημένου φόρτου της τουριστικής περιόδου.

Αναλυτικά το έργο αφορά την «Επέκταση Δαπέδου Στάθμευσης Αεροσκαφών και Νέου Συνδετήριου Τροχοδρόμου στον Κρατικό Αερολιμένα Σκιάθου», συνολικού προϋπολογισμού 18.500.000 ευρώ . Αντικείμενο του έργου είναι:

Επέκταση δαπέδου στάθμευσης αεροσκαφών διαστάσεων 300μ Χ 120μ =36.000 μ2.,

Συνδετήριοι τροχοδρόμοι

Ανακατασκευή υφιστάμενου συνδετήριου τροχοδρόμου 70μ και κατασκευή νέου τροχοδρόμου 70μ (Συνολικό μήκος 140μ),

Επέκταση του διαδρόμου προς βορρά κατά 110μ., συμπεριλαμβανομένου του νέου κύκλου στροφής καθώς και εργασίες ζωνών ασφαλείας

Εσωτερική υπηρεσιακή οδός 530μ,

Αποκατάσταση του θιγόμενου οδικού δικτύου της περιοχής με α) περιμετρική οδό αεροδρομίου β) σύνδεση περιμετρικής οδού με κτίριο αεροσταθμού και χώρο στάθμευσης γ) σύνδεση περιμετρικής οδού με Ναυπηγείο σήμανση έργων δ) ανασφάλτωτη τοπική οδός κυκλοφορίας, ε) σήμανση

Υδραυλικά έργα,

Δεξαμενή διαχωρισμού ελαφρών υγρών

Τεχνικά έργα,

Ηλεκτρομηχανολογικά έργα – Ηλεκτροφωτισμός δαπέδου, οδών κ.α

Έργα αποκατάστασης ανενεργού λατομείου

Έργα πρασίνου σε έκταση 22 στρεμμάτων

Περίφραξη τμήματος αεροδρομίου

Το έργο είχε ενταχθεί στον Άξονα Προτεραιότητας «04 Δ. Αεροπορικές Μεταφορές – Αεροδρόμια Περιφερειών Αμιγούς Στόχου Σύγκλισης» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ενίσχυση της Προσπελασιμότητας» του Υπουργείου Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων. Η Πράξη συγχρηματοδοτείται από το ΕΤΠΑ (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και φορέας διαχείρισης είναι η ΕΥΔΕ Αεροδρομίων Νοτίου Ελλάδος. Ανάδοχος του έργου είναι η εταιρεία Λατομεία Τυρνάβου Α.Ε.


onlarissa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...