Παρασκευή 28 Ιουνίου 2013

3ο Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου με μουσικές και χορούς από όλη την Ελλάδα

Το Πολιτιστικό Πανηγύρι Αλυκής Πάρου «Γιώργος Κονιτόπουλος»  ανοίγει για φέτος για τρίτη  συνεχή χρονιά τις πύλες του αύριο Παρασκευή με σειρά εκδηλώσεων αφιερωμένων στον μεγάλο μουσικό και συνθέτη της Ελληνικής παραδοσιακής μουσικής που επέλεξε την Αλυκή Πάρου ως τόπο δράσης κα έμπνευσης για μεγάλο μέρος της ζωής του.

Οι εκδηλώσεις , που  θα διαρκέσουν έως τις 30 Ιουνίου έχουν στόχο την ανάδειξη της μουσικής και των εθίμων, προσκαλώντας αντιπροσωπευτικά συγκροτήματα διαφορετικής μουσικής κουλτούρας από την Ελλάδα. Ο αυθεντικός ήχος του λαούτου και το βιολιού της Πάρου θα δώσει το έναυσμα των εκδηλώσεων την Παρασκευή 28 Ιουνίου για να ακολουθήσει η συναυλία του Μιχάλη Γριμπιεράκη με Δωδεκανησιακά και Κυκλαδίτικα τραγούδια και με τη συνοδεία καταξιωμένων καλλιτεχνών όπως η Νάσια Κονιτοπούλου.

Το Σάββατο 29 Ιουνίου το τμήμα  Ελληνικών παραδοσιακών χορών Εύοσμου θα «ταξιδέψει» τους παρευρισκομένους στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα Ιόνια νησιά με παραδοσιακούς χορούς  από τα αντίστοιχα μέρη. Τα τριήμερο εκδηλώσεων ολοκληρώνεται την Κυριακή 30 Ιουνίου με παρουσίαση από το διδάκτορα χορολογίας, Σταύρο Σπηλιάκο κα παραδοσιακούς χορούς από χορευτικούς συλλόγους και Λύκεια Ελληνίδων των περιοχών της Κω, του Πύργου, της Κόνιτσας του Μεσολογγίου, της Σαντορίνης και της Κατερίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...