Πέμπτη 30 Μαΐου 2013

Ενίσχυση της Χίου από το πρόγραμμα LEADER αλιείας

Με 9,2 εκατομμύρια ευρώ ενισχύονται Χίος και Εύβοια στο πλαίσιο προγράμματος LEADER αλιείας του υπουργείου Ανάπτυξης και Τροφίμων με στόχο την δημιουργία μικρών επιχειρήσεων σχετικά με την αλιεία τον τουρισμό και ανάδειξη των τοπικών χαρακτηριστικών της κάθε περιοχής.

Ενισχύουμε την τοπική ανάπτυξη δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αθανάσιος Τσαυτάρης ενώ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος και βουλευτής Ευβοίας Σίμος Κεδίκογλου που παρευρέθηκε στην υπογραφή των προγραμμάτων έκανε λόγο για πολύτιμα εργαλεία που θα ενισχύσουν τον πρωτογενή τομέα.

Να υπενθυμίσουμε ότι στα τοπικά προγράμματα περιλαμβάνονται επενδύσεις για την ίδρυση ή και εκσυγχρονισμό πολύ μικρών επιχειρήσεων σε επιλεγμένους τομείς, που πληρούν ανάλογα µε τον τοµέα της επένδυσης τις ελάχιστες προϋποθέσεις σχετικά µε το περιβάλλον, την υγιεινή µε σκοπό την ανάπτυξη νέων δραστηριοτήτων που δεν σχετίζονται αποκλειστικά µε τον τοµέα της αλιείας ενώ η συνδρομή θα χορηγείται, κατά προτεραιότητα, σε περιοχές µε µικρές κοινότητες αλιέων, ή στις οποίες η αλιεία φθίνει, ή µε χαμηλή πυκνότητα πληθυσμού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...