Τρίτη 7 Μαΐου 2013

ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ: Ανακαλύπτοντας και αναδεικνύοντας τους κρυμμένους θησαυρούςΕκδήλωση αφιερωμένη στο Γεωπάρκο Λέσβου με θέμα «ΓΕΩΠΑΡΚΟ ΛΕΣΒΟΥ: Ανακαλύπτοντας και αναδεικνύοντας τους κρυμμένους θησαυρούς» θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 8 Μαΐου 2013 και ώρα 7 το απόγευμα στο Πολύκεντρο Πλωμαρίου.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί από τoν Πολιτιστικό Σύλλογο Πλωμαρίου «Το Πόλιον» με τη συνεργασία τoυ Moυσείου Φυσικής Ιστορίας Απολιθωμένου Δάσους Λέσβου και πραγματοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου. Η εκδήλωση οργανώνεται με αφορμή την αναγνώριση της Λέσβου ως μέλους του Παγκόσμιου Δικτύου Γεωπάρκων της UNESCO και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Γεωπάρκων.


Αντικείμενο της εκδήλωσης είναι η γνωριμία των κατοίκων και των φορέων του Πλωμαρίου αλλά και της ευρύτερης περιοχής με την έννοια του Γεωπάρκου και τις δυνατότητες που αναπτύσσονται για ανάδειξη και προβολή του ιδιαίτερου φυσικού περιβάλλοντος, της μοναδικής πολιτιστικής της κληρονομιάς, τις προστατευόμενες περιοχές και των ιδιαίτερων χαρακτηριστικών και παραδόσεων της Λέσβου. Παράλληλα, θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες για ανάπτυξη θεματικών μορφών τουρισμού όπως ο γεωτουρισμός, ο τουρισμός φύσης, ο εκπαιδευτικός τουρισμός κ.λπ.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης ο Πολιτιστικός Σύλλογος Πλωμαρίου «Το Πόλιον» θα τιμήσει τον Αναπλ. Καθ. Ν. Ζούρο για την πρωτοβουλία και τις δράσεις του για ένταξη της Λέσβου στο Παγκόσμιο Δίκτυο Γεωπάρκων της UNESCO.

Enhanced by Zemanta

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...