Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Τέρενς Κουίκ για τη Σάμο: ΚΙΝΔΥΝΕΥΣΑΝ ΤΡΕΙΣ ΔΙΑΣΩΛΗΝΩΜΕΝΟΙ ΑΣΘΕΝΕΙΣ

Ένα απίστευτο  θρίλερ, με υποψήφια θύματα τρεις διασωληνωμένους  ασθενείς στο Νοσοκομείο Σάμου, που  εξαιτίας της χαμηλής παροχής  οξυγόνου παραλίγο να χάσουν τη ζωή τους, καταγγέλλει με Ερώτησή του προς τους Υπουργούς Υγείας Αλέξανδρο Λυκουρέντζο και Δικαιοσύνης Αντώνη Ρουπακιώτη, ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ υπό τη βουλευτική εποπτεία του οποίου βρίσκονται όλα τα νησιά του Βορείου Αιγαίου.

Όλα κυλούσαν ήρεμα  στο Νοσοκομείο της Σάμου, μέχρι  που χθες το απόγευμα, άρχισε ξαφνικά  να χτυπά το κουδούνι χαμηλής παροχής  οξυγόνου στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Τη στιγμή εκείνη σήμανε συναγερμός αφού τρείς (3) ασθενείς ήταν διασωληνωμένοι με παροχή οξυγόνου και άμεσα έσπευσε προσωπικό της ΜΕΘ, όπου με χειροκίνητο τρόπο άρχισαν να τους παρέχουν βοήθεια.

Το περιστατικό  αυτό κράτησε 45 λεπτά, αφού η παροχή επανήλθε, όχι γιατί επισκευάσθηκε  κάποια  βλάβη, αλλά διότι ένας προμηθευτής έφερε 50 μπουκάλες οξυγόνου που επαρκούν μέχρι... αύριο το πρωί (Σάββατο 1 Ιουνίου 2013)!

Όπως αποκαλύπτει  ο Πολιτευτής Σάμου των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ  ΕΛΛΗΝΩΝ Δημοσιογράφος Γιώργος  Γαρυφάλλου, «το πρόβλημα προέκυψε διότι η εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο της Σάμου δίνει υψηλότερες τιμές από αυτές του παρατηρητηρίου τιμών του Υπουργείου, με αποτέλεσμα να μην προχωρά η διαδικασία προμήθειας του οξυγόνου».

Με πολύ μεγάλη ελαφρότητα η διορισμένη Διοικήτρια του Νοσοκομείου παραμένει στη  θέση της αφού δεν παραιτείται, όπως έχει πει δημόσια, διότι θεωρεί πρόκληση τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει το Νοσοκομείο της!

«Σε ποιες άμεσες ενέργειες προτίθεστε να προβείτε προκειμένου  να προχωρήσει, χθες κιόλας, η διαδικασία προμήθειας του οξυγόνου; θα υποχρεώσετε την εταιρεία που προμηθεύει το Νοσοκομείο Σάμου να δώσει τις τιμές που προβλέπονται στο παρατηρητήριο τιμών του Υπουργείου; Σε περίπτωση που δεν ακολουθήσει τους προβλεπόμενους όρους, θα επιλέξετε άλλο προμηθευτή;» ερωτά τους αρμόδιους Υπουργούς ο Τέρενς Κουίκ και ζητά τη διενέργεια ΕΔΕ προκειμένου να διαπιστωθεί τυχόν ύπαρξη πραγματικών περιστατικών που στοιχειοθετούν την αντικειμενική υπόσταση πειθαρχικών παραπτωμάτων της Διευθύντριας του νοσοκομείου, την άμεση παρέμβαση της Δικαιοσύνης για το απίστευτο περιστατικό που συνέβη αλλά και τον απεγκλωβισμό του Νοσοκομείου Ικαρίας από αυτό της Σάμου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...