Τρίτη 14 Μαΐου 2013

Αμερικανικά πολεμικά πλοία σε Ρόδο και Σούδα - Φωτογραφίες


Στο λιμάνι της Σούδας και της Ρόδου κατέπλευσαν τις τελευταίες ημέρες τρία, τουλάχιστον, πολεμικά πλοία των ΗΠΑ, στο πλαίσιο προφανώς των μέτρων επιφυλακής που έχει θεσει η Ουάσιγκτον τις ένοπλες δυνάμεις τους προκειμένου να επέμβουν εάν υπάρξει αναγκη επεμβασή τους είτε σην Συρία είτε - το πιθανότερο- στη Λιβύη λόγω απειλής κατά του διπλωματικού τους προσωπικού στη χώρα αυτή.

Λίγους μήνες μετά την αιματηρή επίθεση ενάντια στο προξενείο της στην Βεγγαζη, ο εκπρόσωπος του Πενταγώνου κ. Τζορτζ Λιτλ δήλωσε΅: «Είμαστε έτοιμοι ν’ απαντήσουμε εάν επιδεινωθούν οι συνθήκες, ή όταν μας το ζητήσουν. Έχουμε μετακινήσει στρατιωτικό προσωπικό κι εξοπλισμό».Οι στρατιωτικές δυνάμεις που έχουν σταλεί για να ασφαλίσουν  τοπικούς διπλωμάτες, ή για να καλύψουν τυχόν απομάκρυνση  Αμερικανών διπλωματών, βρίσκονται σε ετοιμότητα αμσης επεμβασης  στην  βάση της Σιγκονέλα, στη Σικελία, πρόσθεσε ο κ. Λιτλ.Ο ίδιος επιβεβαίωσε πως ένα τμήμα των δυνάμεων αυτών προέρχεται από την  βάση Μορόν στην Ισπανία, όπου είχε μεταφερθεί πρόσφατα μία  μονάδα 500 πεζοναυτών με αεροσκάφη καθέτου απογειώσεως MV-22 Osprey, καθώς και  αεροσκαφη ανεφοδιασμού ( έγραψε σχετικα το ΟνΑλερτ). Ωστόσο παρόλο που δεν αναφερθηκε, η χρονική συμπτωση παρουσίας πρόσθετου αριθμού πολεμικών στην Σουδα - και στην Ρόδο -  εκτιμάται αρμοδίως ότι αυτό αποτελεί μέρος του σχεδίου επιφυλακης  ή υποστηριξης επχειρήσεων που καταρτίζουν οι ΗΠΑ.

Στην Σούδα κατεπλευσαν λοιπόν τις πρόλλες οι  φρεγάτα USS Samuel B. Roberts (FFG 58) και USS Robert G. Bradley (FFG 49) που επισημως ανακοινωθηκε πως υποστηρίζουν τις θαλάσσιες επιχειρήσεις ασφαλείας του 6ου Αμερικανικου Στόλου στην περιοχή ευθυνης του. Τα πλoία ανεφοδάστηκαν συστηματικά στην Σουδα, ενώ έγιναν και συγκεντρωσεις προσωπικου όπου μίλησε , στο πλαίσιο περιοδείας του, και ο διοικητής της Destroyer Squadron 60 (DESRON 60), κυβερνητης John Esposito.που ανήκουν τα πλοία. Λίγες ημέρες νωρίτερα κατεπλευσε στην Ρόδο και το αντιτορπιλικό  USS Mahan (DDG 72) που άλλαξε διοίκηση.


Επιμέλεια : Λ. ΛΙΓΟΥΡΙΩΤΗΣ / onalert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...