Πέμπτη 2 Μαΐου 2013

Ρόδος: Με πόσα χρήματα φαντάζεστε ότι καλείται να ζήσει 7μελής οικογένεια που χρωστά σε τράπεζες;


Όταν πριν από χρόνια το αντρόγυνο από τη Ρόδο έπαιρνε δάνεια από τράπεζες δεν φανταζόταν τα όσα θα ακολουθούσαν...

Είναι μητέρα, εργάζεται στο δημόσιο, έχει πέντε παιδιά, ανάπηρο σύζυγο και προσπαθεί να ζήσει με το... ιλιγγιώδες ποσό των 3,66 ευρώ που απομένει από το μηνιαίο μισθό της. Είναι απίστευτο, αλλά δυστυχώς αληθινό και ίσως αυτό το κατόρθωμα θα πρέπει να καταχωρηθεί στα βραβεία Γκίνες.

Φυσικά ο μισθός της εργαζόμενης στο δημόσιο δεν είναι 3,66 ευρώ, αλλά αυτό το ποσό αποτελεί το υπόλοιπο από τις κρατήσεις που κάνουν οι τράπεζες για δύο δάνεια που πήρε – ένα καταναλωτικό κι' ένα στεγαστικό πρώτης κατοικίας.

Όταν πήρε τα εν λόγω δύο δάνεια ήταν τις καλές εποχές και μπορούσε με το μισθό της (και εκείνον του εργαζόμενου συζύγου της) να τα αποπληρώνει. Δεν μπορούσε φυσικά να ...μαντέψει όλα όσα ακολούθησαν με τις μειώσεις των μισθών, αλλά ούτε και ότι ο σύζυγός της θα είχε σοβαρή περιπέτεια υγείας, και θα έτρεχε για να βγάλει αναπηρική σύνταξη.

Όταν πήρε τα δύο δάνεια έβαλε υποθήκη το μισθό της, υπογράφοντας τα σχετικά έγγραφα των τραπεζών. Έτσι, τώρα οι τράπεζες παρακρατούν από το μισθό της τις μηνιαίες δόσεις που συμφώνησε να καταβάλλει και απομένει υπόλοιπο 3,66 ευρώ. Και με αυτό το ποσό πρέπει να ζήσουν η ίδια, τα πέντε παιδιά της και ο άνεργος σύζυγός της. Πρόκειται για μια αληθινή παράσταση ενός σύγχρονου Γολγοθά, μπροστά στον οποίο οι τράπεζες δεν δείχνουν καμιά όρεξη να συγκινηθούν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...