Παρασκευή 22 Μαρτίου 2013

Ούτε ένας γιατρός στην Πάτμο των 4.500 κατοίκων

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών «προειδοποιεί» την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας ότι θα υποκαταστήσει την Πολιτεία στέλνοντας εθελοντές γιατρούς, προκειμένου να...αντιμετωπιστεί το «μείζον ανθρωπιστικό πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί και αφορά στην υγειονομική περίθαλψη των κατοίκων της Πάτμου».

Να αντιμετωπιστεί η σημερινή απαράδεκτη κατάσταση, που θέλει περισσότερους από 3.500 κάτοικους της Πάτμου να έχουν εγκαταλειφθεί χωρίς γιατρό και 650 παιδιά να έχουν μείνει χωρίς παιδίατρο λόγω των τραγικών καθυστερήσεων στην πλήρωση των θέσεων αγροτικών και ειδικών γιατρών, ζητάει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών από το υπουργείο Υγείας.

Οι οργανικές θέσεις τους Κέντρου Υγείας που είναι κενές προβλέπουν 6 ειδικευμένους και τρεις αγροτικούς γιατρούς, σημειώνεται στην σχετική επιστολή, αλλά αντί αυτού πρόσφατα παραιτήθηκε ο μοναδικός αγροτικός νησιού, αφού πρώτα «έφτασε στα όρια της αντοχής του έχοντας την ευθύνη της περίθαλψης 4.500 πολιτών», τονίζεται.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών προχωράει μάλιστα ένα βήμα περισσότερο και «προειδοποιεί» ότι εφόσον δεν επανδρωθεί το νησί με γιατρό άμεσα, τότε από κοινού με τον Ιατρικό Σύλλογο της Επαρχίας Καλύμνου θα προχωρήσει σε εθελοντική κάλυψη των θέσεων στο νησί, υποκαθιστώντας την επίσημη Πολιτεία.
e-go.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...