Τετάρτη, 30 Ιανουαρίου 2013

Χίος: "Παραμύθι" η είδηση για τον άστεγο που ζούσε με σκυλοτροφές

Την άμεση αντίδραση των υπηρεσιών ψυχικής υγείας του νομού  αλλά και της ιδιοκτήτριας του Οίκου Ευγηρίας κ. Λεμονιάς προκάλεσε δημοσίευμα τοπικής εφημερίδας που έκανε λόγο για «άστεγο που ζούσε τρώγοντας σκυλοτροφές και μεταφέρθηκε στο γηροκομείο της Λεμονιάς». Μιλώντας στην ΕΡΑ Βορείου Αιγαίου η ψυχίατρος Ελένη Βουτιέρου, Επιμελητής Α’ στο Νομαρχιακό Νοσοκομείο και υπεύθυνη του ψυχιατρικού ξενώνα Χίου, εξέφρασε την αγανάκτησή της για το δημοσίευμα που όπως μας είπε αποδείχθηκε ανυπόστατο μετά την έρευνα που έκανε.
Το περιστατικό αφορά έναν 35χρονο άντρα, γνωστό στον ψυχιατρικό ξενώνα Χίου αφού μέσω του προγράμματος «Ψυχαργώς» για αρκετά χρόνια ήταν τρόφιμος. «Το 2008 το συγκεκριμένο άτομο εξέφρασε την επιθυμία να φύγει από τον ξενώνα που λειτουργεί στον Οίκο Αγάπης στο Νεοχώρι της Χίου και κάτω από τις προβλεπόμενες διαδικασίες πήρε εξιτήριο και έφυγε για την Αθήνα, όπου ζούσαν και ζουν συγγενικά του πρόσωπα. Στα ενδιάμεσα χρόνια εθεάθη κάποιες φορές στη Χίο, περνώντας να δει και τους παλιούς γνωστούς του από το πρόγραμμα», μας εξηγεί η κα Βουτιέρου.
«Τέλη Σεπτέμβριου, αρχές του περασμένου Οκτωβρίου μας ενημέρωσαν και πάλι ότι είναι στο νησί και μάλιστα έχει υποτροπιάσει. Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Χίου προχωρήσαμε όλη τη σχετική διαδικασία και αρχές Νοεμβρίου εστάλη για αναγκαστική νοσηλεία σε ψυχιατρική κλινική των Αθηνών», τονίζει η κα Βουτιέρου.
Πράγματι για μερικές μέρες έμεινε στο συγκεκριμένο ιδιωτικό γηροκομείο, που είναι γνωστό στη Χίο με την ονομασία «της Λεμονιάς», από το μικρό όνομα της ιδιοκτήτριας.
Σε ερώτησή μας αν ισχύει ότι έμενε σε άθλιες συνθήκες τρεφόμενος με σκυλοτροφές, η Ελένη Βουτιέρου επισημαίνει ότι πράγματι έμενε για κάποιες μέρες σε ένα υπόγειο. Όσο για τις σκυλοτροφές σχολιάζει ότι όσοι τον γνωρίζουν από τα 6 και πλέον χρόνια που ήταν στο πρόγραμμα «Ψυχαργώς» είχε ιδιαίτερη αγάπη στα ζώα. «Επειδή μπορεί να είχε στο χώρο σκυλοτροφές, δεν σημαίνει ότι τις έτρωγε», σχολιάζει η κα Βουτιέρου επισημαίνοντας ότι η εφημερίδα θα μπορούσε να διασταυρώσει της πληροφορίες της πριν δημοσιεύσει μια τέτοια είδηση.
"Είμαι πολύ στεναχωρημενη από την διάσταση που πήρε αυτό το θέμα και κυρίως γιατί το παρουσιάζει σαν να συμβαίνει τώρα ενώ ο Γιώργος έχει φύγει από το νησί πριν από δυο μήνες. Πρόκειται για ένα ψυχιατρικό ασθενή ο οποίος ήταν ιδιαίτερα μίζερος και προσεχτικός στο φαγητό του. Δεν ξέρω πως γράφτηκε στο δημοσιεύμα ότι έτρωγε σκυλοτροφές. Δεν μπορώ να επιβεβαιώσω κάτι τέτοιο γιατί δεν διαπίστωσα να συμβαίνει. Αγαπούσε πολύ τα σκυλιά του, είχε φέρει μάλιστα και τα κλουβάκια τους εδώ και τα τάιζε καθημερινά. Δεν ξέρω τι σκοπιμότητα εξυπηρετεί αυτό το δημοσιεύμα" τόνισε στην ΕΡΑ Αιγαίου η ιδιοκτήτρια του Οίκου Ευγηρίας κ. Λεμονιά.

ert.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...