Παρασκευή 9 Νοεμβρίου 2012

Απεργία στη Σύρο για τις επικείμενες απολύσεις στο Δημόσιο

Ο Σύλλογος Υπαλλήλων της Περιφέρειας Νοτίου Αιγαίου (Εργαζομένων στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αιγαίου) στη Σύρο, αντιδρώντας στις επικείμενες απολύσεις συναδέρφων τους, μελών του συλλόγου τους, αλλά και χιλιάδων υπαλλήλων αορίστου χρόνου στο Δημόσιο, σε Έκτακτη Γενικής Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στην Ερμούπολη την Πέμπτη 8 Νοέμβρη 2012 αποφάσισενα προχωρήσει σε απεργία την Παρασκευή 9 Νοέμβρη και νέα Γεν. Συνέλευση την Δευτέρα 12 Νοέμβρη για την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα.

Ακολουθεί το δελτίο τύπου:

1. Με την κύρωση από τη Bουλή των νέων μέτρων του επικαιροποιημένου Μεσοπρόθεσμου Πλαισίου Δημοσιονομικής Στρατηγικής και του Προϋπολογισμού για το 2013, η τρικομματική
κυβέρνηση, σε πλήρη συνεργασία με την Ε.Ε. και το Δ.Ν.Τ. νομοθέτησε τον σφαγιασμό των εργασιακών δικαιωμάτων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα. Στον μεν ιδιωτικό καταργούν το 8ωρο και τις Συλλογικές Συμβάσεις, αφήνοντας εντελώς απροστάτευτους του εργαζόμενους στην εργοδοτική αυθαιρεσία, ενώ στον δημόσιο προχωρούν σε άμεσες διαθεσιμότητες, δηλαδή απολύσεις, συναδέλφων κατηγοριών Δευτεροβάθμιας και Υποχρεωτικής εκπαίδευσης αορίστου χρόνου, υποχρεωτικές μετατάξεις, ακόμη και σε κατώτερη βαθμίδα. Ταυτόχρονα τρομοκρατούν με πειθαρχικούς ελέγχους, όχι τους «επίορκους», όπως διακηρύττουν, αλλά τους υπαλλήλους που αντιστέκονται με την απειλή της «ανάρμοστης συμπεριφοράς» εντός ή εκτός «υπηρεσίας».
2. Τα μέτρα δεν «τα επιβάλουν οι δανειστές και το μνημόνιο» αλλά η ανάγκη των μεγαλοεργοδοτών για φτηνό και υποταγμένο εργατοϋπαλληλικό δυναμικό σύμφωνα με τις ανάγκες της κερδοφορίας τους. Αυτό αποδεικνύεται από το γεγονός ότι το Υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης, υπολογίζει ότι θα τεθούν σε διαθεσιμότητα μέσα στο 2013 πάνω από 40 χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι, ενώ το μνημόνιο αναφέρεται σε 25 χιλιάδες! Από την άλλη αποδεικνύουν τι είδους «ανάπτυξη» ετοιμάζουν, διαλύοντας τομείς του δημοσίου, προκειμένου να διαθέσουν το αντικείμενο σε ιδιώτες σε βάρος του εργαζόμενου λαού ( τρανταχτά παραδείγματα ο ΕΟΠΥΥ με τα τηλεφωνικά ραντεβού και οι συμβολαιογραφικές πράξεις).
3.Έχοντας και την πείρα των μεγάλων περσινών αγώνων που οδήγησαν στην κυβερνητική εναλλαγή, είμαστε υποχρεωμένοι να αγωνιστούμε για την ανατροπή αυτών των μέτρων, αλλά ταυτόχρονα να ξεκινήσουμε ανυποχώρητο αγώνα για την ανατροπή της συνολικά τηςαντιλαϊκής πολιτικής κυβερνήσεων και Ε.Ε. και τη διεκδίκηση ενός άλλου δρόμου ανάπτυξης με στόχο και γνώμονα την ικανοποίηση των σύγχρονων αναγκών του εργαζόμενου λαού.
Στα πλαίσια αυτά:
· Προχωράμε σε περιφρουρούμενη απεργιακή κινητοποίηση την Παρασκευή 9 Νοέμβρη. Σε νέα Γεν. Συνέλευση την Δευτέρα 12 Νοέμβρη αποφασίζουμε την παραπέρα κλιμάκωση του αγώνα μας.
· Συντονιζόμαστε με άλλους φορείς και συσπειρώσεις εργαζομένων, με στόχο την πραγματοποίηση κοινών δράσεων.
· Καλούμε σωματεία κι φορείς εργαζομένων να πάρουν αποφάσεις για το μπλοκάρισμα και την ανατροπή του εργασιακού μεσαίωνα !

· Καλούμε τις δευτεροβάθμιες και τριτοβάθμιες συνδικαλιστικές οργανώσεις να προχωρήσουν σε προκήρυξη πολιτικής απεργίας διαρκείας για την συνολική ανατροπή της βάρβαρης αυτής πολιτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...