Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου 2012

Tα χρυσά σοκάκια της Μυκόνου που κάνουν τζίρο 1 δισ. κάθε καλοκαίρι

Στην Ελλάδα της κρίσης, η πανάκριβη Μύκονος αποτελεί ευχάριστη πρόκληση. Σε δύο μήνες, φέτος το καλοκαίρι, στο κυκλαδίτικο νησί διακινήθηκαν μέσω τραπεζών 150 εκατ. ευρώ, τα οποία αν προστεθούν στα έσοδα από πιστωτικές κάρτες και στο «μαύρο χρήμα» που κυκλοφορεί, δίνουν συνολικό τζίρο άνω του 1,5 δις !

Τα τελευταία χρόνια, όπως αναφέρει το Βήμα της Κυριακής, δύο κλαμπ της Μυκόνου βραβεύτηκαν από πολυεθνική εταιρεία ποτών καθώς η κατανάλωση τεκίλας είναι η μεγαλύτερη σε όλη την Ελλάδα ! Για πρώτη φορά φέτος οι επισκέπτες υψηλού εισοδήματος που καταναλώνουν αφειδώς και αφήνουν το αποτύπωμά τους στη ζωή του νησιού ήταν περισσότεροι από ποτέ.

Σύμφωνα με στοιχεία από το αεροδρόμιο της Μυκόνου τα ιδιωτικά αεροπλάνα που προσγειώθηκαν εκεί το διάστημα Ιουλίου-Αυγούστου ήταν περισσότερα από αυτά που διακινήθηκαν στο Ελευθέριος Βενιζέλος. Οι άραβες κροίσοι είχαν την τιμητική τους αλλά και τούρκοι εκπρόσωποι της πλούσιας τάξης έκαναν φέτος αισθητή την παρουσία τους.

Στη Μύκονο μπορούν να φιλοξενηθούν σε ημερήσια βάση 70.000 τουρίστες και αυτό βοηθάει την προσέλευση ξένων αλλά και ντόπιων που θέλουν να περάσουν λίγες ημέρες ξεκούρασης στο νησί της χλιδής και της απελευθέρωσης. Η αποδοχή της ομοφυλοφιλικής κοινότητας από τους ντόπιους έπαιξε καταλυτικό ρόλο στην ανάπτυξη του τουρισμού στο νησί. Παράλληλα, έχει αναπτύξει σημαντικές υποδομές, όπως αεροδρόμιο, νέο λιμάνι και μαρίνα, τα οποία δεν υπάρχουν σε άλλα ελληνικά νησιά.

Από τα πιο επικερδή επαγγέλματα στο νησί είναι ιδιοκτήτης ταξί αφού εκτιμάται ότι την καλοκαιρινή σεζόν ένας ταξιτζής μπορεί να έχει καθαρά έσοδα της τάξης των 55.000 ευρώ. Υψηλά κέρδη έχουν και οι ιδιοκτήτες ενοικιαζόμενων δωματίων αλλά και οι επιχειρηματίες που νοικιάζουν ομπρέλες στην παραλία αφού η τιμή ξεκινάει από τα 12 ευρώ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...