Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

O νταής τελωνειακός και η «ράμπο» αστυνομικός της Σύμης

Μια απίστευτη ταλαιπωρία έζησε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Ιταλών οι οποίοι έχουν κάνει δεύτερη πατρίδα τους τη Σύμη. Αν και εδώ και 13 ολόκληρα χρόνια έχουν αγοράσει το δικό τους σπίτι στο νησί των Δωδεκανήσων και τους γνωρίζουν ακόμα και οι «πέτρες» οι τελωνειακοί υπάλληλοι τους υποβάλουν σε αλλεπάλληλους ελέγχους φτάνοντας στο σημείο να τους οδηγήσουν στο τμήμα με την κατηγορία της «απείθειας».
Τον περασμένο Ιούνιο, σύμφωνα με ρεπορτάζ στο Βήμα της Κυριακής, ο Μάρκο Μπαρμπενάτι 71 ετών και η σύζυγός του Μαρία Γκράτσια Ρόζα είχαν σταματήσει με το αυτοκίνητο τους το οποίο έχει Ιταλικές πινακίδες στο λιμάνι του νησιού. Ξαφνικά ένας τελωνειακός υπάλληλος τους πλησίασε και για μια ακόμη φορά τους ζήτησε με έντονο ύφος να τους δώσει τα ταξιδιωτικά τους έγγραφα.

Όταν ο 71χρονος ζήτησε από την υπάλληλο να του επιδείξει την υπηρεσιακή του ταυτότητα , εκείνος έβαλε το χέρι μέσα στο αυτοκίνητο , και τράβηξε τα κλειδιά του αυτοκινήτου, προκαλώντας μάλιστα και ζημιά.

Η συνέχεια δόθηκε στο τμήμα. Εκεί το ζευγάρι των Ιταλών ένιωσε για τα καλά τί σημαίνει το σύνδρομο της εξουσίας. Η γυναίκα αξιωματικός υπηρεσίας τους ενημέρωσε ότι θα περάσουν αυτόφωρο και όταν ο ηλικιωμένος άνδρας της είπε ότι εξαιτίας ενός προβλήματος υγείας έπρεπε να χρησιμοποιεί συχνά την τουαλέτα , η απάντηση που πήρε με ειρωνικό ύφος ήταν «εδώ δεν είναι nursery», και όλοι οι αστυνομικοί μέσα στο τμήμα ξέσπασαν σε γέλια.

Το ηλικιωμένο ζευγάρι πέρασε πολλές ώρες μέσα στο τμήμα και η «λύτρωση» ήρθε από την Εισαγγελία της Ρόδου η οποία έδωσε εντολή στους αστυνομικούς να τους αφήσουν ελεύθερους χωρίς άλλες εξηγήσεις.

Ο 71χρονος Ιταλός έχει υποβάλει μήνυση κατά του υπαλλήλου και η υπόθεση ακόμα εκκρεμεί. Πάντως και ο ίδιος αλλά και η σύζυγό του δηλώνουν «δεν έχουμε κάτι κατά των Ελλήνων ούτε κατά των ελληνικών δημόσιων υπηρεσιών αλλά είναι ντροπή να υπάρχουν άνθρωποι σε τόσο ευαίσθητες υπηρεσίες που να δείχνουν τέτοια αντιεπαγγελματική συμπεριφορά»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...