Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2012

Αυξάνεται ο αριθμός των μεταναστών που περνούν στη Σάμο από τα τουρκικά παράλια

Αυξάνει συνεχώς το κύμα παράνομης μετανάστευσης από τα απέναντι τουρκικά παράλια στην Σάμο.
Άλλοι 19 αλλοδαποί μεταξύ αυτών 12 άνδρες και 7 γυναίκες, υπήκοοι Αφγανιστάν, ηλικίας από 17 ως 75 ετών, συνελήφθησαν το βράδυ του Σαββάτου από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου.


Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι αλλοδαποί οι οποίοι συνόδευαν και επτά παιδιά ηλικίας από 1 έως 16 ετών, αναχώρησαν με βάρκα από τις τουρκικές ακτές και αποβιβάστηκαν πριν 4 ημέρες σε παραλιακή περιοχή της Σάμου.

Να σημειώσουμε, ότι στην Σάμο ήδη κρατούνται περισσότεροι από εκατό αλλοδαποί οι οποίοι στοιβάζονται είτε στα κρατητήρια της Αστυνομικής διεύθυνσης Σάμου είτε σε οικίσκους που υπάρχουν στο λιμάνι Βαθέος, όπου φιλοξενούνται 19 άτομα σε ελάχιστα τετραγωνικά.

Η κατάσταση αναμένεται να γίνει ακόμη πιο δύσκολη αφού, σύμφωνα με πληροφορίες, οι μετανάστες που αναμένουν να περάσουν στη χώρα μας ανέρχονται σε δεκάδες χιλιάδες και το ερώτημα που προκύπτει είναι που θα κρατούνται έστω για τις λίγες ημέρες, οι οποίες απαιτούνται για την έκδοση των απαραίτητων δικαιολογητικών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...