Πέμπτη 20 Σεπτεμβρίου 2012

Ποινική δίωξη εναντίον 17 ατόμων για την Συνεταιριστική Τράπεζα Λέσβου-Λήμνου

Ποινικές διώξεις σε βαθμό κακουργήματος κατά 17 πρώην μελών του Διοικητικού Συμβουλίου, υπηρεσιακών στελεχών και πελατών τής υπό εκκαθάριση Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου- Λήμνου ασκήθηκαν από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Μυτιλήνης.

Συγκεκριμένα, δέκα άτομα κατηγορούνται για απιστία διά παραλείψεως κατ' εξακολούθηση, πέντε άτομα για άμεση συνέργια και δύο άτομα για ηθική αυτουργία.

Πρόκειται για τις πρώτες κατηγορίες που απαγγέλλονται, όλες σε βαθμό κακουργήματος, κατά πρωταγωνιστών της υπόθεσης της Συνεταιριστικής Τράπεζας Λέσβου-Λήμνου, η οποία, με απόφαση της Τράπεζας της Ελλάδας τον περασμένο Μάρτιο, οδηγήθηκε σε εκκαθάριση.

Αφορά τη δανειοδότηση εταιρείας το 2004, χωρίς τις απαραίτητες προϋποθέσεις, με ποσό που ξεπερνούσε τα τρία εκατομμύρια ευρώ. Για την υπόθεση αυτή η τράπεζα είχε τεθεί τότε υπό επιτήρηση, ενώ το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο το 2006 είχε προσφύγει στη Δικαιοσύνη.

Μετά την άσκηση ποινικής δίωξης, ο φάκελος της υπόθεσης θα σταλεί στον ανακριτή, ο οποίος αναμένεται να καλέσει τους κατηγορούμενους σε απολογία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...