Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

Η γιάφκα του Αγρινίου οδηγεί στην εξιχνίαση του εγκλήματος της Πάρου

Με την "γιάφκα" της οργάνωσης "Συνωμοσία των Πυρήνων της Φωτιάς" στην συμβολή των οδών Δασκαλοπούλου και Πραΐδου στο Αγρίνιο , η οποία ανακαλύφθηκε τις 5 Δεκεμβρίου 2010, "συνδέει" η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία την αιματηρή ληστεία στην Πάρο πριν από δέκα ημέρες!

Ο 30χρονος αντιεξουσιαστής Αναστάσιος Θ. που διαμένει μονίμως στην Θεσσαλονίκη , δηλώνει άνεργος, και συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου στο Μοναστηράκι ως ο δράστης της δολοφονίας του 53χρονου οδηγού ταξί Δημήτρη Μίχα στην Πάρο είχε καταγραφεί ως ύποπτος για συμμετοχή στην δράση των "Πυρήνων της Φωτιάς" και κυρίως με την αποθήκευση και μεταφορά όπλων της οργάνωσης από Αγρίνιο και Πάτρα προς Αθήνα . Εκείνη την περίοδο -μετά την αποστολή των δεμάτων βόμβες- είχαν βρεθεί οπλαποθήκες σε διαμερίσματα στην Καλλιθέα και στον Πειραιά κι είχαν συλληφθεί τέσσερα μέλη της οργάνωσης.

Όμως εκείνο το διάστημα η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία δεν μπόρεσε να στοιχειοθετήσει την συμμετοχή του 30χρονου στην οργάνωση- μαζί με μια κοπέλα που θεωρείτο επίσης ύποπτη. Όμως μετά την εξέταση των βίντεο από την ληστεία στην Πάρο αλλά και την ανάλυση DNA κι άλλων δεδομένων έκπληκτοι οι αξιωματικοί της ΕΛΑΣ -κι ενώ οι έρευνες είχαν φθάσει σε αδιέξοδο- φαίνεται να στοιχειοθετούν την συμμετοχή του 30χρονου αντιεξουσιαστή στο έγκλημα του κυκλαδίτικου νησιού.

Πλέον ζητούμενο από τους αστυνομικούς της ΕΛΑΣ είναι να προσδιορίσουν τους συνεργούς του 30χρονου . Παράλληλα εκφράζουν ι η άποψη ότι η ληστεία αυτή στην Πάρο εντάσσεται στην προσπάθεια αυτοχρηματοδότησης νέων οργανώσεων αντάρτικου πόλης και πιθανόν του άφαντου αντάρτη πόλης Νίκου Μαζίωτη.
Ακόμη οι αστυνομικοί προσπαθούν να κολλήσουν κι αλλά κομμάτια του παζλ της ληστείας που αφορά το καμένο κλεμμένο όχημα που είχε χρησιμοποιηθεί προ διετίας κι από Αλβανούς δράστες κι είχε κλαπεί στις 8 Νοεμβρίου 2010 . Σημειώνεται ότι ο 30χρονος αντιεξουσιαστής ενεπλάκη στην υπόθεση του Αγρινίου 27 ημέρες αργότερα. Επιπλέον προέκυψε ότι οι δράστες έφθασαν και έφυγαν από το νησί με το πλοίο της γραμμής!

Η ανακάλυψη του 30χρονου στην Αθήνα επιβεβαίωνε τις εκτιμήσεις ότι οι δράστες της εγκληματικής επίθεσης είχαν φύγει από το κυκλαδίτικο νησί κι οι έρευνες των αστυνομικών εκεί, είχαν βρεθεί σε αδιέξοδο.Όμως το βίντεο της ληστρικής επίθεσης είχε δοθεί και στους επιτελείς της Αντιτρομοκρατικές Υπηρεσίας που "πρόσεξαν" την ομοιότητα του δράστη με τα δεδομένα της υπ´θεσης του Αγρινίου πριν από 2,5 χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο 30χρονος αρνείται ν αναφέρει οτιδήποτε στους αστυνομικούς και δεν αποδέχεται την συμμετοχή του στην ληστεία...

 Λαμπρόπουλος Β. Γ./ tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...