Πέμπτη, 26 Ιουλίου 2012

Διακοπές ρεύματος στη Μυτιλήνη εξαιτίας της υψηλής υγρασίας

Σε βραχυκύκλωμα, εξαιτίας του πολύ υψηλού ποσοστού υγρασίας, οφείλονται οι εκτεταμένες διακοπές ρεύματος που σημειώνονται το τελευταίο διήμερο στη Μυτιλήνη, σύμφωνα με τη ΔΕΗ. Η επιχείρηση αναφέρει ότι η τροφοδοσία του νησιού ομαλοποιείται από σήμερα σταδιακά, με την αποκατάσταση της λειτουργίας των μονάδων παραγωγής του νησιού, αλλά και με τη μεταφορά γεννητριών από την Κρήτη που θα εγκατασταθούν τις επόμενες ημέρες στη Λέσβο για κάλυψη εκτάκτων αναγκών.

Ειδικότερα, σε ανακοίνωσή της η ΔΕΗ επισημαίνει ότι αργά το βράδυ της Τρίτης σημειώθηκε ισχυρό βραχυκύκλωμα στον υποσταθμό μέσης τάσης 20 KW της Λέσβου, εξαιτίας των ιδιαίτερα δυσμενών καιρικών συνθηκών που επικρατούσαν (πολύ υψηλό ποσοστό υγρασίας), που προκάλεσε βλάβη σε δύο από τις κύριες μονάδες του Αυτόνομου Σταθμού Παραγωγής (ΑΣΠ Λέσβου).

Τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα τέθηκε σε λειτουργία η μία από τις δύο μονάδες, ενώ σύντομα αναμένεται να επαναλειτουργήσει και η δεύτερη. Παράλληλα, ξεκίνησαν από χθες οι διαδικασίες αποστολής με πλοίο από την Κρήτη συστοιχίας ηλεκτροπαραγωγών ζευγών (γεννήτριες) - συνολικής ισχύος 10 MW - που θα εγκατασταθούν τις επόμενες ημέρες στη Λέσβο, προκειμένου να λειτουργούν ως εφεδρείες για την αντιμετώπιση έκτακτων αναγκών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...