Τρίτη, 17 Ιουλίου 2012

Χίος: Προσήλθαν κανονικά για τον επανέλεγχο των επιδομάτων τυφλότητας -BINTEO

Με την εξέταση των πρώτων 35 ωφελουμένων από τα επιδόματα τυφλότητας ξεκίνησε σήμερα ο έλεγχος από την αρμόδια τριμελή επιτροπή του ΙΚΑ προκειμένου να διαπιστωθεί αν και πόσοι από αυτούς έπαιρναν επιδόματα χωρίς να τα δικαιούνται.

Ήδη από τις 8 το πρωί, ο χώρος έξω από τα οφθαλμολογικά ιατρεία είχε κατακλυστεί από άτομα τρίτης κυρίως ηλικίας που ήταν εμφανές ότι έπασχαν από κάποια σχετική με την όραση πάθηση, προκειμένου να περάσουν τον οφθαλμολογικό έλεγχο.

Οι ίδιοι σε δηλώσεις του καυτηρίασαν το γεγονός ότι επί σειρά ετών άτομα που ήταν απολύτως υγιή επωφελούταν σε βάρος πραγματικών δικαιούχων αλλά κυρίως σε βάρος του κράτους και κατά συνέπεια σε βάρος της κοινωνίας.

Όμως σύμφωνα με τους ίδιους οι ευθύνες θα πρέπει να βαρύνουν πρωτίστως όσους με την υπογραφή τους για πολιτικά και προσωπικά οφέλη βεβαίωναν αναπηρία όρασης χωρίς αυτή να υφίστανται.

Σε ότι αφορά την προσέλευση των ατόμων που είχαν κληθεί τηλεφωνικώς τις προηγούμενες ημέρες, να προσέλθουν για επανέλεγχο ο πρόεδρος της ιατρικής επιτροπής μιλώντας στον «π» την χαρακτήρισε ικανοποιητική αφού προσήλθε το 90%, εξαιρουμένων τριών ατόμων όπου τα δύο δήλωσαν ανικανότητα κίνησης και το ένα έλλειπε διαπιστωμένα στο εξωτερικό.

«Σε περίπτωση που κάποιος δηλώσει ότι δεν μπορεί να έρθει τότε μία τριμελής επιτροπή αποτελούμενη από παθολόγο, νευρολόγο και ορθοπεδικό, πηγαίνει στο σπίτι του παθόντα διαπιστώνει ακινησία και στη συνέχεια η επιτροπή των οφθαλμίατρων τον επισκέπτεται κατοίκον, όπου και γίνεται ο έλεγχος», ανέφερε ο ίδιος, τονίζοντας παράλληλα ότι όποιος δεν προσέλθει χωρίς δικαιολογία αρχικά θα θεωρηθεί ότι δεν είναι πλέον δικαιούχος του επιδόματος, χωρίς όμως να έχει διευκρινιστεί εάν θα κληθεί να καταβάλει αναδρομικά το χρηματικό ποσό που λάμβανε ως επίδομα από το κράτος τα προηγούμενα χρόνια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...