Τετάρτη, 18 Ιουλίου 2012

Απαγόρευση κυκλοφορίας στα δάση της Λέσβου έως 23 Αυγούστου

Με απόφαση του Αντιπεριφερειάρχη Π.Ε. Ν. Λέσβου κ. Ηρακλή Βερβέρη, απαγορεύεται η κυκλοφορία στα περιαστικά δάση, δάση και ευπαθείς περιοχές του Ν. Λέσβου για τη φετινή αντιπυρική περίοδο.

Ειδικότερα απαγορεύεται η κυκλοφορία των οχημάτων και η παραμονή των εκδρομέων σε όλα τα περιαστικά δάση, δάση και ευπαθείες περιοχές της Νήσου Λέσβου από 23 Ιουλίου μέχρι και 23 Αυγούστου 2012.

Οι παραβάτες του μέτρου αυτού θα διώκονται σύμφωνα με το άρθρο 458 του Ποινικού Κώδικα.

Εξαιρούνται της απαγόρευσης αυτής κατόπιν αδείας, που θα εκδίδεται από την Πυροσβεστική Υπηρεσία Μυτιλήνης, οι κατά τόπους αγροκτηνοτρόφοι, οι διαμένοντες στις περιοχές αυτές και το προσωπικό εργοταξίων εργοληπτικών εταιρειών που εκτελούν έργα ή εργασίες κατόπιν αδείας των αρμοδίων Υπηρεσιών.

Την εφαρμογή της παραπάνω απόφασης θα παρακολουθούν οι Πυροσβεστικές Υπηρεσίες, οι Δασικές Υπηρεσίες, οι Αστυνομικές Υπηρεσίες, ο Στρατός, οι Εθελοντικές Οργανώσεις Πολιτικής Προστασίας, οι θηροφύλακες των Κυνηγετικών Συλλόγων και γενικά όλοι οι φορείς που συμμετέχουν σε εντεταλμένη υπηρεσία για την πρόληψη των δασοπυρκαγιών.

Ο Δήμος Λέσβου καλείται να ανακοινώσει το περιεχόμενο της απόφασης στις Δημοτικές Κοινότητες αρμοδιότητάς του.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...