Σάββατο 23 Ιουνίου 2012

Ξεκινάει δρομολόγια το Blue Star Patmos στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη


Το «πράσινο φως» για την ετήσια δρομολόγηση του επιβατηγού-οχηματαγωγού πλοίου «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη απο 12 Ιουλίου πήρε... την Παρασκευή η Βlue Star Ferries κατά τη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Σύμφωνα με πληροφορίες η ακτοπλοϊκή εταιρεία είχε ζητήσει τη δρομολόγηση του πλοίου απο 5 Ιουλίου ωστόσο οι εκπρόσωποι της εταιρείας ζήτησαν από το ΣΑΣ διορία μίας εβδομάδας προκειμένου να συμπληρωθεί ο φάκελος του πλοίου με όλα τα απαραίτητα έγγραφα.

Ετσι το πλοίο που αναμένεται στο λιμάνι του Πειραιά στις 2 Ιουλίου, θα ξεκινήσει τα επίσημα δρομολόγιά του περίπου απο τις 12 του μήνα.

Να σημειωθεί ότι η NEL Lines που δραστηριοποιείται στη συγκεκριμένη γραμμή έχει αντιδράσει έντονα στη δρομολόγηση του «Blue Star Patmos» καθώς όπως υποστηρίζει στη συγκεκριμένη γραμμή δραστηριοποιούνται ήδη έξι πλοία και οι συγκοινωνιακές ανάγκες τη συγκεκριμένη περιόδο καλύπτονται επαρκέστατα.

Μάλιστα στελέχη της εταιρείας δεν αποκλείουν νομική προσφυγή για το θέμα η παραπομπή του στην Επιτροπή Ανταγωνισμού. Επίσης έχουν αφήσει ανοικτό το ενδεχόμενο να «ρίξουν» στη γραμμή Πειραιά - Χίο - Μυτιλήνη το ταχύπλοο «Αίολος Κεντέρης» για το οποίο έχουν ήδη εγκριθεί δρομολόγια από το ΣΑΣ.

Στη συνεδρίαση του Συμβουλίου Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών εγκρίθηκε και η δρομολόγηση του επιβατηγού πλοίου «Νήσος Μύκονος» στη γραμμή Πειραιά-Σύρο-Μύκονο-Ευδηλο-Καρλόβασι Σάμου. Σύμφωνα με πληροφορίες εκπρόσωποι της Hellenic Seaways ζήτησαν τη δρομολόγηση του πλοίου στη συγκεκριμένη γραμμή απο 10 Ιουλίου καθώς το πλοίο αυτή τη στιγμή αντικαθιστά το «Νήσος Χίος» το οποίο υπέστη ζημιές κατά την πρόσφατη πρόσκρουση της πρύμνης του στο λιμάνι της Τήνου και βρίσκεται στα ναυπηγεία της Σύρου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...