Πέμπτη 21 Ιουνίου 2012

Την Παρασκευή συζητείται το αίτημα για το Blue Star Patmos

NEL Lines vessel 'Aeolos Kenteris II'
 (Photo credit: Wikipedia)
Το αίτημα της Βlue Star Ferries για δρομολόγηση από τις αρχές Ιουλίου του νεότευκτου «Blue Star Patmos» στη γραμμή Πειραιάς - Χίος - Μυτιλήνη αναμένεται να συζητηθεί στις 10 το πρωί της Παρασκευής στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών.

Υπενθυμίζεται ότι στο τελευταίο -πριν τις εκλογές της 17ης Ιουνίου- Συμβούλιο η NEL Lines αντέδρασε έντονα ζητώντας να μην εγκριθεί το αίτημα λέγοντας ότι οι συγκοινωνιακές ανάγκες καλύπτονται ήδη από δυο εταιρείες και είχε κατηγορήσει την Blue Star Ferries για μονοπωλιακή πρακτική στα νησιά των Κυκλάδων.

Παράλληλα είχε χαρακτηρίσει το αίτημα εκπρόθεσμο και έχει προειδοποιήσει ότι στην περίπτωση που γίνει αποδεκτό, τότε δεν αποκλείει νομική προσφυγή αλλά και παραπομπή του θέματος στην επιτροπή ανταγωνισμού.

Επίσης έχει αφήσει ανοικτό η NEL Lines έχει αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να «ρίξει» στην γραμμή το ταχύπλοο «Αίολος Κεντέρης» για τα δρομολόγια του οποίου έχει πάρει ήδη έγκριση από το ΣΑΣ.

Ακόμη στο Συμβούλιο αναμένεται να εξεταστεί και το αίτημα για δρομολόγηση του επιβατηγού - οχηματαγωγού «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways για τη γραμμή Πειραιά - Σύρο - Μύκονο - Ευδηλο - Καρλόβασι Σάμου με ανοικτή ημερομηνία ως προς την έναρξη των δρομολογίων καθώς το πλοίο αυτή τη περίοδο βρίσκεται στην γραμμή Πειραιάς - Χίο - Μυτιλήνη αντικαθιστώντας το «Νήσος Χίος» που οποίο υπέστη ζημιές κατά την πρόσφατη πρόσκρουση της πρύμνης του στο λιμάνι της Τήνου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...