Τετάρτη 20 Ιουνίου 2012

Σχέδια ενίσχυσης ανταγωνιστικότητας του ελαιολάδου

Στις επόμενες δύο εβδομάδες αναμένεται να οριστικοποιηθούν σειρά μέτρων στην κατεύθυνση ενίσχυσης της ανταγωνιστικότητας του ελαιολάδου... στη βάση πλάνου που έχει επεξεργαστεί ο Επίτροπος Dacian Ciolos. Το σχέδιο δράσης, περιλαμβάνει μέτρα, τα οποία αφορούν μεταξύ άλλων την ανάδειξη της ποιότητας του προϊόντος, τη διάρθρωση του τομέα, την προώθηση και την προστασία από τον ανταγωνισμό ελαιολάδου τρίτων χωρών.

Συζητήθηκε, δε, χθες στο Λουξεμβούργο σε συνάντηση που είχε ο Επίτροπος, με τους υπουργούς Γεωργίας της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας και των υπολοίπων παραγωγών-κρατών μελών. «Η ελαιοκαλλιέργεια», δήλωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Ν. Μαραβέγιας, «στηρίζει το εισόδημα σε περιοχές με μειονεκτήματα. Θα πρέπει λοιπόν να υπάρξει παρέμβαση της δημόσιας πολιτικής με δράσεις που θα ομαλοποιήσουν τα προβλήματα της αγοράς για ένα τέτοιο προιόν και μάλιστα για τις καλύτερες ποιοτικές κατηγορίες του».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...