Τρίτη 26 Ιουνίου 2012

Η «Αποστολή» στα νησιά του Αιγαίου


Συνεχίζεται η περιοδεία του φιλανθρωπικού οργανισμού «Αποστολή» της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, στα νησιά του Αιγαίου.

Τελευταίος σταθμός η Κάσος όπου διανεμήθηκαν φάρμακα και  υγειονομικό υλικό, ενώ οι γιατροί εξέτασαν όσους από τους κατοίκους είχαν κάποιο πρόβλημα υγείας.

«Με εντολή του Αρχιεπισκόπου κ. Ιερωνύμου βρισκόμαστε σήμερα εδώ, κοντά σας, γιατί γνωρίζουμε ότι εσείς παλεύετε όλο το χρόνο γι΄αυτό που στην Αθήνα ονομάζουμε εθνική κληρονομιά, πολιτισμό και εθνικό πλούτο. Ήρθαμε να σας τιμήσουμε και να σας υποσχεθούμε ότι η Εκκλησία θα βοηθήσει όλους όσους έχουν ανάγκη. Ιδιαίτερα στον τομέα της υγείας μαζί με τον Ι.Σ.Α. θα σταθούμε δίπλα σας» είπε ο εκπρόσωπος της Αρχιεπισκοπής Αθηνών Κωστής Δήμτσας κατά την άφιξη της αποστολής στο νησί. Την «Αποστολή» υποδέχτηκε ο δήμαρχος  Δημήτριος Ερωτόκριτος.

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του Ι.Σ.Α Γιώργος Πατούλης τόνισε ότι: «Σήμερα η έλευσή μας, για την παράδοση φαρμακευτικού και υγεινομικού υλικού, έχει στόχο τη ζωή. Έστω και ένας συνάνθρωπός μας να βοηθηθεί από την προσπάθειά μας, θα είναι για μας η μεγαλύτερη επιτυχία. Είμαστε εδώ για να ενώσουμε τις δυνάμεις μας και να διεκδικήσουμε μαζί το αυτονόητο, την παροχή της βασικής υποστήριξης ζωής. Τα προβλήματα της υγείας στη χώρα μας πρέπει να επιλυθούν με ιδιαίτερο ελληνικό και ευρωπαϊκό σχεδιασμό, προσανατολισμένο: α) στη μοναδικότητα της γεωγραφικής κατανομής των νησιωτικών περιοχών της χώρας μας, β) στην ποιότητα και την εξοικονόμηση πόρων και γ) στην καλύτερη ποιότητα με το χαμηλότερο κόστος. Όλοι οι κάτοικοι αυτής της χώρας έχουν δικαίωμα σε μια ισότιμη πρόσβαση στην περίθαλψη, όσο δύσβατος κι αν είναι ο τόπος που τιμούν και κατοικούν».

Η διαπίστωση των μελών της αποστολής είναι ότι υπάρχει σημαντική έλλειψη σε φάρμακα και υγειονομικό υλικό στα περισσότερα μικρά νησιά του  Αιγαίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...