Δευτέρα 25 Ιουνίου 2012

Λέσβος : Δεύτερο Ελληνοτουρκικό Εμπορικό και Πολιτιστικό Φεστιβάλ

Ο Δήμαρχος Λέσβου, Δημήτρης Βουνάτσος, την Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012, το απόγευμα παρέστη στα εγκαίνια του 2ου Ελληνοτουρκικού Εμπορικού και Πολιτιστικού Φεστιβάλ, που πραγματοποιείται στη Μαρίνα Μυτιλήνης, από την εταιρεία «Αρχιπέλαγος», επισκέφθηκε όλα τα περίπτερα και μίλησε με εκθέτες και καταναλωτές.

Στη συνέχεια κ. Βουνάτσος, αφού παρέλαβε τιμητική πλακέτα από τους διοργανωτές, σε σύντομο χαιρετισμό του τόνισε ότι η διοργάνωση γνωρίζει μεγάλη επιτυχία. Γι’ αυτό εξέφρασε τα συγχαρητήριά του, τόσο στους διοργανωτές, όσο και στους συμμετέχοντες, καλωσορίζοντας ιδιαίτερα τους εκθέτες από τα απέναντι παράλια, καθώς και τους πολλούς Αυτοδιοικητικούς από Δήμους της Τουρκίας και εκπροσώπους Τουρκικών Επιμελητηρίων

Το Σάββατο 23 Ιουνίου 2012, ο Δήμαρχος Λέσβου, υποδέχθηκε στο γραφείο του, τους Επάρχους Φώκιας & Αϊβαλιού, τους Δημάρχους Φώκιας, Κιουτσόκκιοϊ, Άϊβατζικ, Περγάμου, Αϊβαλιού, καθώς και τον πρ. Βουλευτή, Αντιπρόεδρο CHP, Kemal Anadol.

Ο κ. Βουνάτσος συζήτησε μαζί τους για τη στενότερη και αποτελεσματικότερη συνεργασία, καταρχήν μεταξύ του Δήμου Λέσβου και των συναδέλφων Δημάρχων των Δήμων των απέναντι παραλίων. Εξέφρασε την άποψη ότι πρέπει να συσταθεί ένα προεδρείο και μια διαρκής γραμματεία με άμεση τηλεφωνική επικοινωνία, το οποίο να συγκεντρώσει και να θέσει τα προβλήματα κοινού συμφέροντος και τις δυνατότητες επίλυσης τους, όπως π.χ. η ρύπανση της θάλασσας, του αέρα, η απαγόρευση χρησιμοποίησης της πυρηνικής ενέργειας για οποιοδήποτε σκοπό, η ανταλλαγή τεχνογνωσίας, εμπορικές – πολιτιστικές ανταλλαγές κ.α. Επίσης, ο κ. Βουνάτσος είπε ότι πρέπει να κληθούν και να συμμετάσχουν και οι υπόλοιποι Δήμαρχοι των νησιών του Αιγαίου που βρίσκονται απέναντι από τις Μικρασιατικές ακτές για την συνολικότερη αντιμετώπιση των προβλημάτων αυτών και από τις δυο πλευρές, ώστε να υπάρξουν χειροπιαστά αποτελέσματα. Γιατί έτσι μόνο πατάει σε γερές βάσεις η φιλία, η αλληλοκατανόηση, η δημοκρατία και η ειρήνη στην περιοχή.

«Και τέλος – τόνισε ο Δήμαρχος Λέσβου – με αυτές τις κατευθυντήριες γραμμές θετικής συνεργασίας, εμείς οι Δήμαρχοι μπορούμε να επηρεάσουμε τα κόμματα, τις κυβερνήσεις, τους υπόλοιπους θεσμικούς φορείς των δυο πλευρών του Αιγαίου και με τη βοήθεια των τοπικών Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης, να οδηγήσουμε τις κυβερνήσεις των δυο πλευρών στην εφαρμογή των κανόνων του διεθνούς δικαίου, χωρίς την απειλή μονομερών ενεργειών χρησιμοποίησης βίας, όπως άλλωστε είναι ο στόχος και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, για την ειρηνική επίλυση των διαφορών».

Η Τουρκική πλευρά απάντησε ότι συμφωνεί απόλυτα στις θέσεις αυτές, γεγονός το οποίο χαροποίησε όλους, αφού μπαίνουν πλέον σε σταθερές βάσεις μιας πολυεπίπεδης συνεργασίας με τη συμπαράσταση και των συνδημοτών μας, για να υπάρξουν λύσεις χάριν του κοινού συμφέροντος και όχι μόνο επετειακού και ευκαιριακού χαρακτήρα.

Τέλος, την Κυριακή το πρωί ο κ. Βουνάτσος, παρέστη και μίλησε στο Επιχειρηματικό Forum Ελλάδα – Τουρκία, που πραγματοποιήθηκε στο Επιμελητήριο Λέσβου.

 radiokalloni.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...