Τρίτη, 12 Ιουνίου 2012

Δέκα τόνοι σκουπιδιών συγκεντρώθηκαν κατά τη διάρκεια εθελοντικού καθαρισμού στα Τσαμάκια Μυτιλήνης!

Περισσότεροι από 100 εθελοντές κάθε ηλικίας συμμετείχαν την περασμένη Κυριακή 10 Ιουνίου στον καθαρισμό του μεγάλου περιαστικού άλσους «Τσαμάκια» της Μυτιλήνης, από τις παρυφές του... κάστρου μέχρι και τις ακτές Μπλόκια, Τσαμάκια, Απελή και Φυκιότρυπα.

Από τις 10 το πρωί ως το απόγευμα κάποιες στιγμές και με πολύ ζέστη, εθελοντές κάθε ηλικίας μετέτρεψαν το ιστορικό άλσος της Μυτιλήνης «Τσαμάκια» ξανά σε «αυλή» της πόλης προσεγγίσιμο από τους πολίτες της πόλης και προπάντων ασφαλές, Συνολικά συγκεντρώθηκαν και απομακρύνθηκαν από το άλσος δέκα τόνοι σκουπίδια και χόρτα ενώ επισκευάσθηκαν και συντηρήθηκαν και όργανα παιδικής χαράς, παγκάκια και τραπεζόπαγκοι στο άλσος.

Η πρωτοβουλία ήταν του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων (Σ.Ε.Π.), πού γιόρτασε την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος συνεχίζοντας για τρίτη χρονιά τη δράση με τίτλο «100 πάρκα και χώροι πολιτισμού». Ο λόγος για μία δράση εθελοντικής προσφοράς, η οποία ξεκίνησε το 2010 με αφορμή τον εορτασμό της 100ετίας του Ελληνικού Προσκοπισμού με στόχο να προάξει το σεβασμό στη φύση και να αναδείξει την πρωτοβουλία των πολιτών στην προστασία του περιβάλλοντος. Η δράση πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά, με την υποστήριξη του ομίλου Eurobank EFG και υπό την αιγίδα του Δήμου Λέσβου.

Στη δράση συμμετείχαν εκτός των Προσκόπων όλων των ηλικιών, οι εθελοντικές οργανώσεις Ελληνική Ομάδα Διάσωσης (Παράρτημα Λέσβου), ο Σύνδεσμος Εφέδρων Καταδρομέων, η Κίνηση Πολιτών «Aeolistas», η Ένωση Ραδιοερασιτεχνών βορείου Αιγαίου, η Λέσχη εθελοντικής προσφοράς γυναικών Λέσβου, ο Συλλογος εθελοντών Πυροσβεστών Λέσβου, εργαζόμενοι στο Δήμο Μυτιλήνης που εργάστηκαν εθελοντικά στην αποκομμιδή των αποριμμάτων που συγκεντρώθηκαν, εργαζόμενοι στο κατάστημα Μυτιλήνης της Eurobank και πολλοί πολίτες που προσήλθαν να βοηθήσουν στον καθαρισμό του άλσους θεωρώντας πως η προστασία του φυσικού περιβάλλοντος είναι υπόθεση όλων μας,

Τους εθελοντές επισκέφθηκαν ο Δήμαρχος Λέσβου Δημήτρης Βουνάτσος ενώ στη δράση συμμετείχαν οι Αντιδήμαρχοι Περιβάλλοντος, πολιτικής προστασίας και ποιότητας ζωής Γιάννης Βαττός, Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Γιάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος της Δημοτικής Κοινότητας Μυτιλήνης Θόδωρος Στεργίου και ο ειδικός συνεργάτης του Δημάρχου Λέσβου σε θέματα πολιτικής προστασίας Δημήτρης Μουτζούρης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...