Πέμπτη 14 Ιουνίου 2012

Παρέμβαση του Μητροπολίτη Σάμου για το «Νήσος Μύκονος»

Επιστολή διαμαρτυρίας για την αναβολή της συζήτησης του αιτήματος δρομολόγησης του πλοίου «Νήσος Μύκονος» της Hellenic Seaways στη γραμμή Πειραιάς - Καρλόβασι, απέστειλε προς τον υπουργό Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, Γιάννη Στουρνάρα, ο μητροπολίτης Σάμου κ. Ευσέβιος.

Στην επιστολή, μεταξύ άλλων, ο Μητροπολίτης αναφέρει ότι η ελλιπής ακτοπλοϊκή σύνδεση του νομού με τον Πειραιά επηρεάζει γενικότερα την εμπορική αλλά και την τουριστική ανάπτυξή του. Με βάση αυτό, ζητά άμεσα τη δρομολόγηση του πλοίου όταν το θέμα συζητηθεί στο Συμβούλιο Ακτοπλοϊκών Συγκοινωνιών, στις 22 Ιουνίου, να επικυρωθεί η απόφαση.

Υπενθυμίζεται πως τον χειμώνα η αντικατάσταση του «Νήσος Μύκονος» από το «Ιεράπετρα Λ.» λόγω της καθιερωμένης ετήσιας συντήρησης του πρώτου προκάλεσε εντονότατες αντιδράσεις από τους κατοίκους των νησιών του νοτιοανατολικού Αιγαίου και όπως έλεγαν τότε χαρακτηριστικά η δρομολόγηση ενός πλοίου 36 ετών γυρνά τα νησιά τους πολλά χρόνια πίσω και φέρνει στις μνήμες τους το ναυάγιο του «Σαμίνα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...