Παρασκευή 22 Ιουνίου 2012

Παραμένει στο Νεώριο το "Νήσος Χίος"

Στο ναυπηγείο του Νεωρίου εξακολουθεί να βρίσκεται το ΕΓ/ΟΓ «Νήσος Χίος», το οποίο υπέστη σημαντικές ζημιές μετά την πρόσκρουσή του... στο λιμάνι της Τήνου το περασμένο Σάββατο.

Το πλοίο έχει υποστεί ρήγμα διαστάσεων 1,5 μέτρων ύψους και 1 μέτρου μήκους σε βάθος περίπου 2 μέτρων από την ίσαλο γραμμή, στην αριστερή πρυμναία πλευρά (δείτε τη φωτογραφία).

Από το ρήγμα προέκυψε εισροή υδάτων με αποτέλεσμα την κατάκλιση διαμερισμάτων (V13 – V12), καθώς και παύση λειτουργίας της αριστερής κύριας μηχανής λόγω ζημιάς στην αριστερή έλικα.

Με μέριμνα και εξοπλισμό της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Σύρου, καθώς και προσωπικού Ναυπηγείου «ΝΕΩΡΙΟΝ Α.Ε.» πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η απάντληση υδάτων.

Επίσης διενεργήθηκαν καταδυτικές εργασίες με τοποθέτηση αυτοσχεδίων παρεμβισμάτων – υλικών (μουσαμά, νάιλον κ.λπ.) με αποτέλεσμα να περιοριστεί σε μεγάλο βαθμό η εισροή υδάτων, χωρίς να παρατηρηθεί θαλάσσια ρύπανση.

Κατά τη διάρκεια εγκατάστασης εξοπλισμού απάντλησης υδάτων στο «ΝΗΣΟΣ ΧΙΟΣ» από την Πυροσβεστική Υπηρεσία, στέλεχος της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας επέπεσε σε χώρο εντός του μηχανοστασίου από ύψος περίπου 2,5 μέτρων με αποτέλεσμα να τραυματισθεί και να διακομισθεί στο Γενικό Νοσοκομείο Σύρου, όπου και εισήχθη για ιατρική παρακολούθηση και αντιμετώπιση των τραυμάτων στη δεξιά ωμοπλάτη και τα πλευρά.

Οι εργασίες για την πλήρη αποκατάσταση του πλοίου συνεχίζονται σε καθημερινή βάση.
cyclades24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...