Κυριακή 16 Οκτωβρίου 2011

H Σύρος τίμησε τον πρωταθλητή ΝΙΚΟ ΜΙΧΑΛΟΠΟΥΛΟ

Ο Όμιλος Φίλων Κλασσικού Αθλητισμού Σύρου και ο Δήμος Σύρου  στα πλαίσια της 16ης Πνευματικής Ολυμπιάδας, που διεξήχθη στο πανέμορφο Πνευματικό κέντρο της Ερμούπολης, με αφορμή το έτος εθελοντισμού που διανύουμε, τίμησε τον πρωταθλητή της σκοποβολής και του ακοντισμού Νίκο Μιχαλόπουλο, ανακηρρύσοντας τον επίτιμο μέλος του, για την επιτυχία του να τοποθετήσει την Ελληνική σημαία στην υψηλότερη κορυφή της Αφρικής στα 6.000μ., στο όρος Κιλιμάντζαρο, τον Δεκέμβριο του 2010, ως μέλος της παγκόσμιας ομάδας αθλητών της κορυφαίας τεννίστριας Μαρτίνα Ναβρατίλοβα γαι τους σκοπούς του μεγαλύτερου αθλητικού και φιλανθρωπικού ιδρύματος στον κόσμο, του LAUREUS SPORT FOR GOOD FOUNDATION, που χρησιμοποιεί τον αθλητισμό ωσ μέσο για θετικές κοινωνικές αλλαγές. Τα χρήματα, που συγκεντρώθηκαν δόθηκαν στο προτεινόμενο για το Νόμπελ Ειρήνης MATHARE YOUTH SPORT ASSOCIATION στο Ναιρόμπι, που φιλοξενεί παιδιά-θύματα βίας, πολέμου και στο μεγαλύτερο ποσοστό πάσχοντα από Aids.
Το Σάββατο 8 Οκτωβρίου ο Νίκος Μιχαλόπουλος αγωνίστηκε στο 4ο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ρίψεων Masters, που διεξήχθη στην Σύρο και κατέλαβε την 2η θέση στο αγώνισμα του ακοντισμού, πίσω από τον επίσης πρωταθλητή μας Νίκο Κεφάλα, με τον οποίο στο Εαρινό Πρωτάθλημα του 1987 είχαν καταρρίψει και οι δύο το Πανελλήνιο ρεκόρ των εφήβων στον ακοντισμό. Σήμερα 24 χρόνια μετά συνεχίζουν να πρεσβεύουν το πραγματικό νόημα του αθλητισμού μέσα από την διάρκεια και την διαχρονικότητα των αξιών του.
Την Δευτέρα και την Τρίτη 10 και 11 Οκτωβρίου ο Νίκος Μιχαλόπουλος μαζί με την σύζυγό του και Παγκόσμια Πρωταθλήτρια του ακοντισμού Άννα Βερούλη είχαν την ευκαιρία να επισκεφτούν το 1ο, το 2ο και το 3ο Γυμνάσιο Σύρου, καθώς και το 4ο, το 6ο και το Δημοτικό Σχολείο Βάρης-Μάννα Σύρου, παρουσιάζοντας το σύνολο του συγγραφικού τους έργου και μιλώντας με τα παιδιά μέσα σε μία πραγματικά εκπληκτική ατμόσφαιρα γαι την δύναμη του ονείρου και την δυνατότητα του αθλητισμού να διαπλάθει χαρακτήρες ικανούς να ξεπεράσουν την αμφισβήτηση, την απαισιοδοξία και την ισοπέδωση αξιών της σημερινής εποχής. Το τελευταίο έργο των αθλητών-συγγραφέων και το πρώτο τους, που μεταφράστηκε στα Αγγλικά, ο '' ΜΑΡΑΘΩΝΙΟΣ ΟΝΕΙΡΩΝ'' αποτελεί ένα καθαρά επαναστατικό, εφηβικό κείμενο με μια σύγχρονη ματιά στα γεγονότα, που βλέπει τον αθλητισμό μέσα από μία άλλη εντελώς διαφορετική οπτική γωνία και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις ΑΓΚΥΡΑ, ενώ αποτέλεσε και το επίσημο βιβλίο της διοργάνωσης του Χρυσού Διεθνούς Μαραθωνίου της Αθήνας το 2010 με την ευκαιρία της συμπλήρωση 2.500 χρόνων από την μάχη του Μαραθώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...