Τρίτη, 11 Οκτωβρίου 2011

Αφίσες με υβριστικό περιεχόμενο κατά καθηγητών στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου

 Συνεχίζονται οι παρενέργειες των καταλήψεων στην λειτουργία των πανεπιστημίων, παρότι τα τμήματα που δεν λειτουργούν, στην επικράτεια, είναι πλέον λιγότερα από 60.


Σήμερα, στο πανεπιστήμιο Αιγαίου, άγνωστοι τοιχοκόλλησαν αφίσες με υβριστικές αναφορές σε όλους τους καθηγητές του που υπέγραψαν πρόσφατα κείμενο υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων. Το πανεπιστήμιο ταλαιπωρείται επί εβδομάδες από συνεχείς καταλήψεις στα κτίρια της διοίκησής του, οι οποίες και οδήγησαν χθες σε αγωνιώδη έκκληση των πρυτανικών αρχών του για να σταματήσουν οι κινητοποιήσεις αυτής της μορφής και να ανοίξει το πανεπιστήμιο.

Οι κινήσεις αυτές στρέφονται «κατά του ίδιου του Πανεπιστημίου μας, αφού δημιουργούν πρώτα από όλα αδυναμία σύγκλισης των συλλογικών οργάνων και παράλληλα αναστέλλουν ζωτικές λειτουργίες του, με σοβαρές επιπτώσεις τόσο τώρα όσο και στο άμεσο μέλλον», αναφέρεται σε ανακοίνωση του πανεπιστημίου.

Σήμερα ωστόσο, το πρόβλημα πήρε άλλη διάσταση. «Η πρυτανεία του πανεπιστημίου Αιγαίου αποδοκιμάζει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο την ενέργεια κάποιων, να αναρτήσουν ανωνύμως σε πανεπιστημιακά κτίρια, αφίσα με υβριστικό περιεχόμενο κατά συναδέλφων, οι οποίοι έχουν εκφραστεί κατά των καταλήψεων», αναφέρεται σε ανακοίνωση που εξέδωσαν οι πρυτανικές αρχές του Ιδρύματος.

«Τέτοιες ακραίες ενέργειες πλήττουν την ελεύθερη διακίνηση ιδεών, θέσεων και απόψεων, υπονομεύουν τη συνοχή και την ενότητα της πανεπιστημιακής μας κοινότητας, και σε κάθε περίπτωση δεν συνάδουν ούτε με πανεπιστημιακό χώρο ούτε με τη σύμφυτη αρχή της ακαδημαϊκής ελευθερίας. Θεωρούμε δεδομένο ότι σύσσωμη η Ακαδημαϊκή Κοινότητα καταδικάζει παρόμοιες ενέργειες» καταλήγει η ίδια ανακοίνωση.

«Η αφίσα που τοιχοκολλήθηκε στο πανεπιστήμιό μας περιείχε υβριστικές αναφορές εναντίον συναδέλφων που υπέγραψαν κείμενο υπέρ των ανοικτών πανεπιστημίων», λέει στο «Βήμα» ο πρύτανης του πανεπιστημίου Αιγαίου κ. Πάρις Τσάρτας. «Πρόκειται για απαράδεκτο και ακραίο γεγονός. Οπως είναι φυσικό το αποδοκιμάσαμε. Αντιμετωπίζουμε ήδη τεράστια προβλήματα λειτουργίας με τις συνεχείς καταλήψεις του κτιρίου διοίκησης του Ιδρύματος και φαίνεται ότι με αυτά τα περιστατικά ξεκινάει νέος κύκλος διαφωνιών και αντιπαράθεσης».
tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...