Κυριακή, 19 Ιανουαρίου 2014

Kόσμος και παλμός στην πορεία διαμαρτυρίας για ΙΚΑ και υγεία στη Μήλο

Εντυπωσιακό σε μέγεθος και  παλμό το συλλαλητήριο και η πορεία των κατοίκων της Μήλου που πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο νησί. Η πορεία ξεκίνησε έξω από το Κέντρο Υγείας Μήλου που βρήκε τους ομιλιτές να συμφωνούν στο να προχωρήσουν σε ψήφισμα το οποίο θα κατατεθεί στον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη.


Ο δήμαρχος Μήλου κ. Γεράσιμος Δαμουλάκης τόνησε “να μην περιμένουμε τους πολιτικούς να δώσουν την λύση – τη λύση θα πρέπει να την κερδίσουμε μόνοι μας και θέλουμε το Κέντρο Υγείας γεμάτο γιατρούς”. Βασικά συνθήματα της πορείας ήταν “Το αίτημα μας είναι απλό και καθαρό το Κέντρο Υγείας Μήλου να μείνει ανοιχτό” και “Κάτω τα χέρια από το ΙΚΑ” .


Οι διαδηλωτές φθάνοντας στο ΙΚΑ έκαναν στάση και αναφέρθηκαν στην αναγκαιότητα ύπαρξης του στη Μήλο. Εκεί ξεχώρησε ο λόγος του προέδρου του Εργατικού Κέντρου κ . Αντώνη Καβαλιέρου που αναφέρθηκε στον κυκλαδίτη βουλευτή και υπουργό Εργασίας Γιάννη Βρούτση τον οποίο κατήγγειλαν ότι η πολιτική αυτού και της παράταξης του απομακρύνει το ΙΚΑ από τη Μήλο.

Τελευταία στάση της πορείας πραγματοποιήθηκε έξω από το Εργατικό Κέντρο όπου οι διαδηλωτές ενέκριναν το ακόλουθο ψήφισμα:

Η πορεία διαμαρτυρίας για την κατάσταση των υπηρεσιών υγείας στη Μήλο ξεκίνησε λίγο μετά τις 3.30 το μεσημέρι από το Κέντρο Υγείας Μήλου και κατέληξε στο Εργατικό Κέντρο (με στάση έξω από το ΙΚΑ Μήλου), σημείο στο οποίο πραγματοποιήθηκαν ομιλίες και συζήτηση, ενώ διαβάστηκε και το ψήφισμα διαμαρτυρίας που θα στείλει η Μήλος στην κυνέρνηση και την πολιτική εξαθλίωσης στο χώρο της υγείας στο νησί μας.

Ψήφισμα Διαμαρτυρίας της Μήλου (*) προς τους: κ.Ιωάννη Βρούτση, Υπουργό Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, κ.Ροβέρτο Σπυρόπουλο, Διοικητή του ΙΚΑ και κ.Άδωνη Γεωργιάδη, Υπουργό Υγείας

Μήλος, 18 Ιανουαρίου 2014 - Κύριε Υπουργέ, Το Σωματείο Συνταξιούχων ΙΚΑ Μήλου και οι τοπικοί φορείς, τα εργατικά σωματεία και οι επιχειρηματικοί φορείς διαμαρτυρόμαστε για την απόφασή σας να καταργήσετε το υποκατάστημα του ΙΚΑ στη Μήλο. Διαμαρτυρόμαστε, επίσης, για την υποστελέχωση του Κέντρου Υγείας και τα προβλήματα που αντιμετωπίζει λόγω υποχρηματοδότησης. Τα ήδη αυξημένα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, όσον αφορά την υγεία μας, θα ενταθούν με την κατάργηση του υποκαταστήματος του ΙΚΑ και όσοι έχουν την χρηματική δυνατότητα θα αναγκαστούν να στραφούν σε ιδιωτικές υπηρεσίες υγείας, οι δε άλλοι θα αναγκαστούν να παραμελήσουν την υγεία τους.
poreia4
Σας ζητάμε να λάβετε υπόψη σας τις ιδιαιτερότητες του νησιωτικού χώρου, την μεγάλη δαπάνη  σε χρήμα και τον χρόνο που απαιτείται για την αναζήτηση υπηρεσιών υγείας στην Αθήνα, πολύ περισσότερο που η Μήλος είναι το πιο απομακρυσμένο νησί των Κυκλάδων. Στην ανασφάλεια που δημιουργεί η ανάγκη διακομιδής ασθενών μέσα σε δύσκολες συνθήκες κατά του χειμερινούς μήνες έχει προστεθεί τώρα η ανασφάλεια από την σταδιακή αποδιάρθρωση των δημόσιων υπηρεσιών υγείας στο νησί μας, πρώτα με την αποδυνάμωση του Κέντρου Υγείας και τώρα με την κατάργηση υπηρεσιών του ΙΚΑ. Μπορείτε να προσθέσετε σε αυτά και την σοβαρή επιδείνωση των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών που επιδεινώνουν έτι περαιτέρω τις συνθήκες απομόνωσης.

Η πολιτική αυτή, της υποβάθμισης των δημόσιων υπηρεσιών υγείας, εκτός των άλλων, θα θίξει και την ποιότητα του τουριστικού προϊόντος της Μήλου, διότι στα πλαίσια του σύγχρονου τουρισμού αποδίδεται από τους περιηγητές αυξημένη σημασία στην ύπαρξη αξιόπιστων υπηρεσιών υγείας προκειμένου να επιλέξουν τον τόπο των διακοπών τους.

Για τους λόγους αυτούς ζητάμε να επανεξετάσετε συνολικά τις επιπτώσεις της πολιτικής σας στην υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Μήλου και να αναλογιστείτε τις σοβαρές ευθύνες που αναλαμβάνετε έναντι ενός σχετικά απομονωμένου πληθυσμού για τον οποίο οι συνθήκες περίθαλψης και ίασης είναι κατά πολύ πιο ευαίσθητες σε σύγκριση με τις μη νησιωτικές περιοχές της χώρας.

Η μαχητική εκδήλωση ολοκληρώθηκε με την διατύπωση της απειλής προς τον υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη, ότι εάν εντός ευλόγου χρονικού διαστήματος  δεν στελεχωθεί το Κέντρο Υγείας Μήλου από γιατρούς , πολίτες και φορείς θα προβούν σε καταγγελίες και δικαστικές πράξεις κατά του υπουργού Υγείας.

(*)Οι Φορείς της Μήλου που συνυπογράφουν το Ψήφισμα

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΜΗΛΟΥ

ΕΡΓΑΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΜΗΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΧΕΙΡΙΣΤΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΜΗΧΑΝΟΤΕΧΝΙΤΩΝ ΚΑΙ ΒΟΗΘΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΤΔΕ  ΔΕΗ ΜΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΟΤΑ ΜΗΛΟΥ

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΝΟΙΚΙΑΖΟΜΕΝΩΝ ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΩΝ ΒΙΟΤΕΧΝΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΛΕΣΧΗ ΜΟΤΟΣΥΚΛΕΤΙΣΤΩΝ ΜΗΛΟΥ

Α' ΕΛΜΕ ΚΥΚΛΑΔΩΝ

ΟΜΙΛΟΣ ΦΙΛΩΝ ΒΟΥΝΟΥ ΚΑΙ ΘΑΛΑΣΣΑΣ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΟΓΟΣ ΖΕΦΥΡΙΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΩΤΟΒΑΘΜΙΑΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ ΘΗΡΑΣ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΑΛΑΙΟΧΩΡΙΟΥ ΜΗΛΟΥ

ΕΞΩΡΑΪΣΤΙΚΟΣ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΑΓΙΑ ΚΥΡΙΑΚΗ ΜΗΛΟΥ

ΠΛΑΚΙΩΤΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΠΕΡΑ ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟΥ

ΕΞΩΡΑΙΣΤΙΚΟΣ – ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟΥ – ΑΓΙΟΥ ΣΠΥΡΙΔΩΝΑ

ΠΟΣΠΟΜ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΥΝΑΙΚΩΝ ΜΗΛΟΥ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΑΔΑΜΑΝΤΑ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ  ΤΡΙΟΒΑΣΑΛΟΥ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ (ΠΟΕΙΔ) (ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΜΗΛΟ)

ΕΝΙΑΙΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΣΤΕΡΕΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΚΑΙ ΝΗΣΩΝ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ

ΙΕΡΟΣ ΚΛΗΡΟΣ ΜΗΛΟΥ

Πηγές: http://mileikanea.gr
http://milosvoice.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...