Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου 2014

Εικόνες από την τραγωδία στο Φαρμακονήσι

Σκάφος με 28 μετανάστες, δύο από τη Συρία και 26 από το Αφγανιστάν, ανετράπη με αποτέλεσμα να αγνοούνται 12 άτομα εκ των οποίων εννιά παιδιά και τρεις γυναίκες, κατά δήλωση τους.


Υπενθυμίζεται ότι το πρωί της Δευτέρας, το σκάφος εντοπίστηκε από το πλωτό του λιμενικού που έσπευσε στο σημείο για να ρυμουλκήσει το 8μετρο ξύλινο αλιευτικό.


Κατά τη διάρκεια της ρυμούλκησης, δύο άτομα έπεσαν στη θάλασσα και οι υπόλοιποι μετακινήθηκαν προς εκείνη την πλευρά της βάρκας για να τον πιάσουν με αποτέλεσμα να χαθεί το κέντρο βάρους της βάρκας και να ανατραπεί.

Οι άνδρες του Λιμενικού κατάφεραν να περισυλλέξουν 16 άτομα. Μέσα σε χρόνο - ρεκόρ όμως, η βάρκα βούλιαξε και αυτοί που ήταν στην καμπίνα, στο σύνολο τους εννιά παιδιά και τρεις γυναίκες, δεν κατάφεραν να βγουν. Αποτέλεσμα είναι να βυθιστούν με τη βάρκα και να θεωρούνται αγνοούμενοι. Σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων, πρόκειται για παιδιά ηλικίας από 1 έως 10 ετών.

Οι άνεμοι που επικρατούσαν στην περιοχή έπνεαν Νοτιοανατολικοί 5 μποφόρ.
Πηγή: TV KOSMOS/ loizos.org

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

Γράψτε ΕΛΕΥΘΕΡΑ τη γνώμη σας! Το σχόλιο θα δημοσιευτεί αρκει να μην έχει υβριστικούς χαρακτηρισμούς και να μην θίγει πρόσωπα. Διαφημιστικά σχόλια και σχόλια με link ΔΕΝ δημοσιεύονται

LinkWithin

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...